Top cele mai scumpe vinuri din lume

Top cele mai scumpe vinuri din lume Top cele mai scumpe vinuri din lume

Vinul a fost un simbol al luxului și rafinamentului de secole, iar unele sticle au câștigat recunoaștere în întreaga lume pentru calitatea lor excepțională și prețurile ridicate. De la ediții rare până la ediții limitate, cele mai scumpe vinuri din lume au devenit simboluri de statut în rândul colecționarilor și entuziaștilor deopotrivă. 

Domaine de la Romanée-Conti Romanée-Conti Grand Cru: 19.000 USD

Acesta este unul dintre cele mai căutate vinuri din lume, produs de crama Domaine de la Romanée-Conti din regiunea Burgundia din Franța. Romanée-Conti Grand Cru este produs din struguri Pinot Noir și învechit în butoaie de stejar francez timp de până la 18 luni. Este cunoscut pentru aromele sale complexe de cireșe, coacăze negre și nuanțe de pământ, care se dezvoltă în timp în sticlă.

Ceea ce face acest vin atât de scump este raritatea și producția limitată. În fiecare an se produc doar aproximativ 5.000 de sticle, iar crama are măsuri stricte de control al calității pentru a se asigura că sunt folosiți numai cei mai buni struguri. Podgoria în sine este, de asemenea, mică, acoperind doar 1,8 hectare, ceea ce înseamnă că cererea pentru acest vin depășește cu mult oferta.

Château Lafite Rothschild: 8.000 USD

Produs în regiunea Bordeaux din Franța, Château Lafite Rothschild este un amestec de struguri Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc și Petit Verdot. Este învechit în butoaie de stejar timp de până la 18 luni și este cunoscut pentru aroma sa corpolentă, cu note de coacăze negre, piele și tutun.

Ceea ce diferențiază acest vin de altele este istoria sa lungă și asocierea cu noblețea. Château Lafite Rothschild datează din secolul al XVII-lea și este deținut de familia Rothschild din 1868. De asemenea, a fost servit la cine de stat și alte evenimente oficiale, cimentându-și reputația ca simbol al prestigiului și luxului.

Hermitage Penfolds Grange: 6.000 USD

Acest vin australian este un amestec de struguri Shiraz și Cabernet Sauvignon și este învechit în butoaie de stejar american timp de până la 18 luni. Este cunoscut pentru aroma sa bogată, corpolentă, cu note de coacăze negre, prune și condimente.

Ceea ce face ca acest vin să fie atât de valoros este vârsta și raritatea sa. Hermitage Penfolds Grange a fost produs pentru prima dată în 1951 și de atunci a devenit unul dintre cele mai căutate vinuri din lume. În fiecare an se fabrică doar un număr limitat de sticle, unele vintage fiind deosebit de rare și valoroase.

Screaming Eagle Cabernet Sauvignon: 4.500 USD

Acest vin din California este făcut din struguri Cabernet Sauvignon și este învechit în butoaie de stejar francez timp de până la 20 de luni. Este cunoscut pentru aroma sa intensă, fructată, cu note de mure, vanilie și condimente.

Ceea ce face ca acest vin să fie atât de scump este reputația sa de excelență. Screaming Eagle Cabernet Sauvignon a primit în mod constant evaluări ridicate de la criticii de vin și a fost descris drept unul dintre cele mai bune vinuri din lume. De asemenea, este produs în cantități limitate, cu doar în jur de 500 până la 800 de cutii fabricate în fiecare an.

Masseto: 3.500 USD

Acest vin italian este făcut din struguri Merlot și este învechit în butoaie de stejar francez timp de până la 24 de luni. Este cunoscut pentru textura sa catifelată și aromele complexe de fructe negre, tutun și condimente.

Ceea ce face acest vin atât de valoros este raritatea și terroir-ul unic. Podgoria Masseto este situată în