Cei mai buni bucatari din lume

Cei mai buni bucatari din lume Cei mai buni bucatari din lume

Toți bucătarii sunt dornici să câștige cel puțin o stea Michelin, deoarece aceasta este cea mai mare onoare posibilă când vine vorba de culinară. În acest articol, vă puteți familiariza cu bucătarii care au adunat un număr impresionant de stele Michelin. 

 Gordon James Ramsay

Cu 16 stele Michelin și o rețea uimitoare care depășește 60 de milioane de dolari, Ramsay Gordon este de departe cel mai bogat și mai prosper bucătar din lume. El este în general cunoscut pentru o atitudine extrem de fierbinte, precum și pentru toleranță zero la comportamentul și ineptitudinea proastă în bucătărie. Pe lângă faptul că este bucătar, Ramsay este, de asemenea, un celebru artist și prezentator de televiziune cunoscut pentru spectacole culinare populare precum „Hell's Kitchen”, „Ramsay's Kitchen Nightmares”, „The F Word” și „MasterChef”.

Acest bucătar de origine scoțiană este proprietarul a numeroase restaurante (17 în total) din multe țări de pe tot globul; cu toate acestea, cel mai popular este „ Restaurantul Gordon Ramsay ”, care este situat în Londra. Acest restaurant bine-cunoscut, de renume mondial, deține 3 stele Michelin, oferind consumatorilor o gamă largă de mâncăruri extraordinare.

 Jamie Oliver

Acest restaurator și bucătar englez este cunoscut la nivel internațional pentru emisiuni TV distincte legate de mâncare. Cea mai populară este „Bucătarul gol”. Spre deosebire de majoritatea bucătarilor, stilul de gătit al lui Jamie este în principal britanic. El pune alimentele proaspete organice cu ingrediente naturale în centrul gătitului, promovând astfel o alimentație sănătoasă. James Trevor Oliver a câștigat numeroase premii, inclusiv Fellowship de onoare, MBE și premiul TED.

Deși îi puteți găsi restaurantele din întreaga lume, cel mai cunoscut este Fifteen . Este menit să sprijine în special tinerii. Aici, puteți găsi alimente unice care combină rețete noi cu arome clasice englezești.

Joël Robuchon 

Având în vedere faptul că Joël Robuchon a câștigat 32 de stele, nu este deloc surprinzător faptul că a fost numit bucătarul secolului. Joël este, de asemenea, considerat a fi pionierul epocii de gătit post-nouvelle. Acest restaurator și bucătar francez este cunoscut pentru perfecționism în bucătărie, motiv pentru care a obținut o mulțime de premii prestigioase precum „Meilleur Ouvrier de France”, „Las Vegas Life” și „Five-Star Award”.

Deține câteva restaurante celebre și de succes în întreaga lume. Cel mai cunoscut este L'Atelier de Joël Robuchon din Hong Kong, care are 3 stele Michelin.

Alain Ducasse

Acest bucătar născut în Franța a devenit cetățean monégasque datorită ratelor de impozitare din 2008. Cu toate acestea, Alain este o icoană a bucătăriei franceze de top. Dincolo de bucătărie, el a implementat perfecționismul în fiecare detaliu al restaurantelor sale.

El operează și deține un lanț de restaurante numit după el, care constă din restaurante din Paris, New York, Tokyo, Monaco și așa mai departe. Restaurantul său emblematic este Alain Ducasse At The Dorchester , un restaurant cu 3 stele Michelin, renumit în întreaga lume din Londra.