Cum alegem cele mai bune vinuri,trucuri de stiut

Cum alegem cele mai bune vinuri,trucuri de stiut Cum alegem cele mai bune vinuri,trucuri de stiut

Exista numeroase reguli pe trebuie sa le urmam la alegerea vinului si pe care le credem orbeste - in zadar.

Am hotarat sa demontam cele mai populare mituri, astfel incat toata lumea sa poata alege vinul dupa gustul lor, te invatam noi cateva trucuri:

Majoritatea soiurilor de vinuri isi pierd calitatea de-a lungul anilor.

In ciuda faptului ca este un mit pe scara larga, un procent foarte mic de vin, devine de fapt mai bun cu varsta. Pentru majoritatea dintre ele, imbatranirea este absolut interzisa.

Un vin bun nu inseamna un vin scump.

Oamenii tind sa creada ca un pret ridicat inseamna o calitate mai buna, dar asta nu este intotdeauna adevarat. Producatorii buni au adesea vinuri la preturi accesibile, care nu prezinta nici un fel de gust si aroma inferioare celor scumpe.Vinul poate fi fabricat cu diferite soiuri de struguri.

Exista o opinie ca un vin dintr-o singura varietate este intotdeauna mai bun. Cu toate acestea, diferitele soiuri contribuie la atingerea unui gust fin si dau vinului profunzimea aromei.

Vinurile semi-dulci sunt, in general, de proasta calitate.

Unii producatori spun ca vinurile semi-dulci sunt egale cu cele seci si demi-seci. Dar, in realitate, zaharul este folosit pentru a ascunde defectele.

Un tip de vin poate fi asociat cu alimente diferite.

Exista cei care cred ca un singur soi de vin ar trebui sa fie asociat cu un singur fel de mancare, dar de ce sa va limitati la asa ceva? Experimentati pentru a va gasi propriile combinatii noi!

Etichetele stralucitoare sunt folosite pentru vinuri bune.

Competitivitatea ridicata a pietei face ca producatorii sa caute noi solutii pentru a-si motiva clientii sa-si cumpere vinurile. O eticheta stralucitoare este doar un joc de marketing, iar calitatea vinului nu depinde de ea.

Un dop cu filet nu inseamna ca este un fals

Un alt mit al vinului consta in faptul ca dopul denota vinurile ca falsuri.

De fapt, multi producatori le prefera pe acestea din 2 motive:

1) astfel de dopuri reduc pretul productiei;

2) spre deosebire de pluta conventionala, bacteriile nu locuiesc in dopurile cu filet.

Sedimentul nu inseamna ca vinul este colorat.

Multi sunt siguri ca sedimentul intr-un pahar de vin semnifica colorari suplimentare si calitate scazuta. De fapt, sedimentul inseamna numai ca vinul nu a fost filtrat in timpul fabricatiei si este 100% natural.