Vrei sa stii cine ti-a vazut profilul pe Facebook? Mai gandeste-te!

Va amintiti de Hi5? Da, reteaua sociala abandonata care a servit la socializare (printre altele). Ei bine, platforma a avut o trasatura foarte controversata, pe care multi au iubit-o si altii au urat-o: sa stiti cine v-a vizitat profilul.

Daca ati fi unul dintre cei care au iubit aceasta functie, va veti intreba, cum pot sa o fac pe Facebook?

Nu o faceti! Daca ati intalnit o aplicatie care jura ca va poate arata cine v-a vazut profilul, luati in considerare, inainte de a o descarca, ca nu stiti nimic despre dezvoltator. Comisia Federala de Comert a Statelor Unite avertizeaza ca poate fi periculoasa.

In cel mai bun caz, aceste aplicatii ar putea deschide o multime de anunturi care sa va infecteze telefonul; in cel mai rau caz, introduc programe malware (fisiere cu virusi si spioni) in dispozitivele dvs. pentru a va monitoriza, de fapt, ele le pot distruge.

Daca cineva sustine ca Facebook va avea aceasta functie, va minte. Pagina de asistenta tehnica a companiei explica faptul ca nu exista nicio functie pe pagina care sa urmareasca vizitele dvs. in profilurile altor persoane si nici nu permite aplicatiilor sa faca acest lucru. Va incurajeaza chiar sa raportati acest tip de „dezvoltatori” pentru a impiedica utilizarea retelei sociale in alte scopuri decat interactiunea sociala.

Nicio extensie nu va avea acces la aceste informatii deoarece sunt private. Cel mai probabil, pentru a arata publicitate sub acoperire sau pentru a extrage datele dvs., va arata niste oameni din wall-ul dvs. In special tind sa fie persoanele cu care interactionam mai mult in reteaua sociala.

Aplicatiile si extensiile sunt pline de aplicatii care ne promit sa ne spuna cine a vizitat profilul nostru de pe Facebook. Dar totul este o minciuna. Niciuna dintre aplicatiile, extensiile sau metodele care asigura functionarea nu sunt reale. Cu toate acestea, utilizatorii retelei sociale incearca inca sa afle cine le-a vizitat recent profilul sau fotografiile.