Vrei un tatuaj? Iata ce trebuie sa stii!

Este din ce in ce mai comun pentru oameni sa obtina tatuaje. Poate ca acest lucru ne face sa credem ca este o decizie luata foarte usor, ca este suficient sa alegeti un design frumos, iar restul vine de la sine. Realitatea este ca, aceasta este o decizie care va va marca viata si, prin urmare, trebuie sa aveti grija de toate detaliile atunci cand alegeti un tatuaj nou.

Daca sunteti nou in domeniul tatuajelor, nu va fie teama sa incepeti cu ceva mic. Oferiti-va sansa de a invata procesul, de a sti cum reactioneaza pielea dvs. cu cerneala si de capacitatea corpului de a se vindeca.

Ce sa faceti inainte de a obtine un tatuaj

Nu veti intra si nu veti pleca imediat: toate acestea depind de numarul de persoane din interiorul locului si de tipul de tatuaj pe care il faceti. Daca tatuajul are multe detalii, poate dura mai mult de o sesiune.

Pregatiti-va noaptea dinainte: nu beti prea mult noaptea dinainte, deoarece alcoolul dilueaza sangele. Asigurati-va ca dormiti bine si confortabil, daca tatuajul este mare sau complicat, vei sta in aceeasi pozitie mai multe ore.

Mancati ceva inainte de a obtine tatuajul si beti multa apa. Chiar daca ati mai facut un tatuaj inainte, este important sa fiti hidratat.

Daca aveti vreo boala, consultati mai intai medicul daca puteti sau nu obtineti tatuajul.

Saloanele de tatuaje serioase solicita sa aveti cel putin 18 ani, asa ca aduceti cartea de identitate cu voi. Daca sunteti minori, parintii va pot insoti.

Ce sa faceti in timpul obtinerii tatuajului

Locul in care urmeaza sa va tatuati trebuie sa fie ras, tatuatorul va face asta, nu va faceti griji.

Amintiti-va sa respirati, sa nu va tineti respiratia, sa va relaxati si sa priviti ceva care sa va distraga atentia, deoarece ajuta la durere. Daca va concentrati asupra obiectelor din camera sau va ganditi la lucruri aleatorii, experienta va fi mai putin dureroasa.

Doare? Cea mai comuna intrebare din lume. Da, doare, dar nu la fel de mult cum credeti. Oricum, durerea este diferita pentru toata lumea. 

Ce sa faceti dupa ce ati obtinut tatuajul

Tatuajul va fi infasurat in folie si exista multe sfaturi pe internet despre momentul in care sa-l scoateti, dar cel mai important este cel pe care artistul de tatuaj vi-l spune, nimeni nu are mai multa experienta decat el. Ascultati bine cum sa-l spalati si urmati intocmai sfaturile acestuia.

Exista o lista lunga de lucruri care nu ar trebui facute, dar cele mai importante de evitat sunt urmatoarele: nu inotati, clorul si apa pot deteriora cerneala, nu uitati ca pielea dvs. este inca un pic ranita. Nu expuneti prea mult la soare. Nu zgariati.