Care este cea mai buna metoda de a elimina un tatuaj?

Cand luati decizia de a obtine un tatuaj, in cele mai multe cazuri credeti ca va rezista pe piele pentru toata viata (sau cel putin asta e ideea).

Cu toate acestea, se poate intampla ca rezultatul final sa nu fie cel asteptat sau pur si simplu ca cineva regreta ca a facut-o … Care este solutia? Putem sa eliminam un tatuaj? Specialistii explica ce optiuni sunt disponibile, detaliind avantajele si dezavantajele fiecarei optiuni.

Cum sa elimini un tatuaj

Specialistii explica faptul ca, din punct de vedere medical, exista doua solutii cu o mare eficienta:

Tratamente laser: se face intr-un cabinet medical in sesiuni de 20 de minute. In functie de dimensiunea si pigmentarea tatuajului, este nevoie de intre 8 si 12 sesiuni pentru a-l elimina complet. Tratamentul se face lunar si se estompeaza treptat, desi trebuie remarcat faptul ca, culoarea neagra este mai usor de eliminat si cu cat mai multe culori are imaginea, cu atat mai greu este de a-l elimina. Dupa fiecare sesiune, zona trebuie acoperita cu tesut cicatricial.

Tehnica chirurgicala: procesul este similar cu indepartarea unei alunite. Folosind anestezie locala, procedura este ambulatorie si nedureroasa. Indepartarea sa este completa, imediata si economica. Operatia postoperatorie include aplicarea de alcool de doua ori pe zi si administrarea de antibiotice si analgezice.

In cazul in care tatuajul este mare, o alta solutie chirurgicala poate fi printr-o grefa, care implica indepartarea unei bucati de piele dintr-o alta zona a corpului.

Cu toate acestea, in cazul in care este un tatuaj mare cu multe culori, nu este recomandat din punct de vedere medical sa il eliminati, deoarece pentru a-l elimina, ar necesita un tratament foarte scump si prelungit cu rezultate descurajatoare.

Stiti, eliminarea unui tatuaj este posibila prin tratamentul medical. Desigur, va va costa bani si timp, deci ganditi-va cu atentie inainte de a-l face.