Umorul este cheia unei relatii fericite, sustin cercetatorii

Lumea in care traim poate fi dificila, dar nimic nu face ca viata sa fie mai usoara decat umorul bun, care este foarte important, daca nu cel mai important, in relatiile noastre romantice. Unul dintre primele lucruri pe care oamenii il cauta la un partener, este capacitatea de a-i face sa rada.

Nu trebuie sa fiti un comediant pentru a va face partenerul sa rada. Umorul real se gaseste in momentele de zi cu zi pe care le impartiti. Cat va dura ultima dvs. relatie ar putea depinde de umor.

Intr-adevar, un simt comun al umorului poate juca un rol extraordinar in mentinerea relatiei fericite si sanatoase.

Umorul reduce stresul

Este dovedit stiintific ca rasul reduce nivelul de stres si are atat beneficii pe termen scurt, cat si pe termen lung. O doza de umor poate usura stresul relatiei. Uneori, cand aveti o cearta cu partenerul, sunteti atat de suparat, ca tot ce puteti face este sa stati tacuti sau mergeti in alta camera. Cu toate acestea, tratamentul silentios poate sa escaladeaza tensiunea. O modalitate mai utila de a intrerupe tacerea si de a reveni la termenii vorbirii, este sa incercati sa gasiti umorul in situatie. Gasirea umorului intr-o situatie tensionata nu este usor de facut, dar poate avea mari recompense.

Acesta aduce cuplurile mai aproape

Chiar si atunci cand sunteti certati, tot ce este nevoie este o gluma buna, si rasul impreuna este ca terapia cuplurilor.

El face ca perioadele grele sa fie un pic mai usoare

Fiecare relatie trece prin momente grele. Cuplurile se cearta, se despart si se impaca, dar umorul face ca perioadele grele sa fie mai usor de suportat.

Puteti intotdeauna sa va inveseliti unul pe celalalt

Dupa o zi lunga la locul de munca, un ras bun cu persoana pe care o iubiti este suficient pentru a va indeparta de toate lucrurile care va supara. Cand tot ce aveti nevoie este ca voi doi sa aveti un moment placut impreuna, nimic altceva nu conteaza.

Cuplurile care rad impreuna tind sa ramana impreuna

Potrivit cercetarilor publicate in jurnalul de Psihologie Evolutiva, cuplurile care impartasesc acelasi simt al umorului si rad impreuna, au mai multe sanse sa ramana impreuna