Viata de noapte in Istanbul

  • Miercuri, 10 Iunie 2020
  • Turism
  • Publicat de
Viata de noapte in Istanbul Viata de noapte in Istanbul

Indiferent daca doriti sa agitati un picior la cluburi sau pur si simplu sa va relaxati la un bar pe acoperis, petrecerea in Istanbul este o afacere serioasa! Exista nenumarate pub-uri din care sa alegeti atat in cartierele asiatice (Anatolia) cat si in cele europene (Tracia).

Unite prin apele stramtoare a Bosforului, aceste doua parti continentale ofera o rasucire interesanta si variata in viata de noapte a Istanbulului. Pentru a le indentifica rapid si usor utlizeaza harta europa.

5 baruri in Istanbulul european

Cu un mix de saloane de lux si cluburi, aceasta parte a orasului este locul unde sa fie! In timp ce exista baruri pe fiecare strada din centrul vechi, cele din apropierea Pietei Taksim sunt cele mai bune si mai exact cele din Beyoglu, Arnavutkoy si Cihangir.

1. Babilonul, Bomonti

Daca nu este nevoie de concerte de muzica live pentru a va muta, Babylon va fi cu siguranta locul tau fericit! Artistii locali adesea servesc o bere in timpul aptamanii, in timp ce weekend-urile sunt rezervate muzicienilor de elita.

2. Litera, Beyoğlu

Iti place ideea de a bea ceva bere in timp ce admirai calea navigabila stralucitoare a Bosforului? Ei bine, asta ofera Litera! Acesta este un restaurant de zi, care se transforma intr-un club noaptea, cu pereti uriasi de sticla care privesc spre Bosfor. Bucurati-va de o noapte cu atmosfera setata de ritmul DJ-ului sau inclinati sa traiti muzica jazz live!

3. Alexandra, Arnavutköy

Un bar in zonele Arnavutköy, Alexandra ofera cele mai bune cocktail-uri! Mesele luminate de lumanari si decorul din lemn inchis, impreuna cu o terasa pe acoperis a Bosforului fac acest loc perfect pentru intalniri romantice. Cautati muzica japoneza sau combinatii de melodii house.

4. Urban, Beyoğlu

Urban este un bar-cum-cafe ascuns pe strazile zgomotoase din Istanbul. Acesta se adreseaza hipsterilor care adora un amestec de muzica si bere grozave. Graffiti funky, atmosfera slab iluminata si vibratii europene va ofera un motiv pentru a face o vizita.

5. MiniMüzikhol, Beyoğlu

Unul dintre cele mai bune locuri pentru a experimenta fiorul muzicii electronice, MiniMüzikhol gazduieste DJ internationali si artisti regionali deopotriva pentru a-i pastra pe cei care se plimba pe ringul de dans.

Istanbul nu este doar un oras fascinant, dar este apreciat si pentru viata sa de noapte inflacarata. Viata sa de noapte este foarte activa, dinamica si antrenanta. Turcilor le place sa se distreze si, la apusul soarelui, multi tineri si turisti invadeaza strazile orasului.

Viata de noapte din Istanbul este una dintre cele mai pline de viata si animate si poate fi comparata cu cea a marilor capitale europene. Discotecile spectaculoase alterneaza cu micul bar cu muzica jazz, cu o atmosfera mai intima si ofera distractie pentru toata lumea.

In ciuda deschiderii unor cluburi de noapte din ce in ce mai la moda si europene, viata de noapte din Istanbul a reusit sa-si pastreze latura traditionala, cu prezenta pietelor si bazarurilor, a barurilor unde puteti fuma narghilea sau sa mancati mancaruri orientale tipice.