Top destinatii in Istanbul, Turcia

  • Miercuri, 28 Octombrie 2020
  • Turism
  • Publicat de
Istanbul Istanbul

Vizitarea caselor de cult si a palatelor impodobite din Istanbul ar putea tine ocupati pasionati de istorie. Cele mai multe atractii sunt grupate in zona Fatih, in districte precum Beyoglu (unde se afla Piata Taksim) si Besiktas (care prezinta Ortaköy si Palatul Dolmabahçe) nu sunt mai putin interesante.

Moscheea Albastra si Muzeul Hagia Sophia sunt esentiale, dar explorarea simpla a traficului de strada si observarea vietii de zi cu zi aici sunt la fel de fascinante. Foloseste harta Istanbul pentru o orientare mai usoara in spatiu. Mancarea este o parte centrala a culturii, astfel incat meniurile ar trebui studiate la fel de serios ca o harta (care este, de asemenea, o necesitate).

Si ar trebui sa verificati numeroasele bazare din oras atunci cand cautati suveniruri, dar daca aveti doar timp pentru unul, asigurati-va ca vizitati cel mai mare si mai faimos: Marele Bazar.

Marele Bazar

Situat la cativa pasi de obiective turistice care trebuie vizitate, cum ar fi Moscheea Albastra, Bazilica Cisterna si Moscheea Süleymaniye, Marele Bazar este una dintre cele mai mari si mai vechi piete comerciale acoperite din lume.

Acesta copleseste in mod regulat vizitatorii cu cele 60 de strazi ale sale cu 5.000 de magazine, fiecare insotit de un vanzator excesiv de zel. Produsele variaza de la covoare si imbracaminte pana la arta si tabla de sah, iar restaurante, cafenele si chiar doua hamamuri (sau bai turcesti) pot fi gasite aici.

In ciuda dimensiunii si haosului acestui bazar, cumparatorii spun ca va veti simti in mod ciudat in largul lor cu ritmul pietei, datorita partial prieteniei vanzatorilor, care sunt departe de a fi agitati.

Amintiti-va, totusi, ca occidentalii sunt adesea cotati la rate mai mari pentru articolele de aici, asa ca veniti pregatiti sa negociati. Majoritatea comerciantilor isi vor reduce ratele cu pana la 50% atunci cand un client refuza sa plateasca pretul complet. Mai mult, reducerile suplimentare sunt adesea acordate celor care platesc in numerar, desi majoritatea furnizorilor accepta carduri de credit.

Moscheea Albastra

Sultanul Ahmed I a fost hotarat sa construiasca o moschee care sa rivalizeze cu Hagia Sofia din apropiere si majoritatea ar fi de acord ca a indeplinit aceasta sarcina - sau, cel putin, s-a apropiat. De la inceputul anilor 1600, Moscheea Albastra a fost destul de vizibila, cu o serie de cupole, semidome si minarete (sau turnuri inguste). Este, de asemenea, una dintre cele mai mari atractii turistice din Istanbul.

Vizitatorii spun ca aceasta moschee ofera „o arhitectura uimitoare in interior si in exterior”. Cu toate acestea, se poate ocupa, deci luati in considerare sosirea devreme. si amintiti-va, Moscheea Albastra este un loc religios activ, asa ca imbracati-va conservator. Femeile ar trebui sa poarte esarfe, cum este obisnuit. Daca ai uitat sa aduci una, poti imprumuta una de la moschee.