Ce sa vizitezi in Turcia, recomandari

Ce sa vizitezi in Turcia, recomandari Ce sa vizitezi in Turcia, recomandari

 Rumkale

Rumkale este o fortăreață impresionantă pe râul Eufrat și face o excursie de o zi perfectă atunci când vă aflați în Turcia. Dacă doriți să vedeți această cetate, va trebui să începeți în Halfeti.

Există numeroase bărci care merg la Rumkale și nu costă mult să le iei. Această cetate are o moschee, o biserică și o mănăstire imensă pe care le puteți explora în profunzime.

Sanliurfa / Urfa

Orașul de pelerinaj Sanliurfa , sau pur și simplu Urfa, așa cum îl numesc localnicii, este un loc minunat de vizitat dacă doriți să aflați mai multe despre istoria și cultura Turciei. Zona iazurilor sacre de pește din acest loc este o priveliște cu adevărat frumoasă și liniștită.

Există, de asemenea, Muzeul de Arheologie și Mozaic, unde puteți vedea câteva opere de artă cu adevărat unice, în timp ce descoperiți mai multe despre istoria Turciei.

Olympos

Olympos a fost un oraș antic care este situat în ceea ce este acum Lycia, pe valea râului aproape de coastă. Turiștii mai pot vedea ruinele acestui vechi oraș aflat la sud de orașul Cirali. Există tot felul de ruine aici, inclusiv biserici vechi și lăcașuri de cult.

Alanya Kalesi

Alanya Kalesi este un vechi castel care a fost construit în secolul al XIII-lea pe rămășițele fortificațiilor din epoca romană și bizantină.

Situat la 250 de metri înălțime pe o peninsulă stâncoasă care se îndreaptă spre Marea Mediterană, acest castel este un loc istoric care merită vizitat. Există tururi regulate ale acestui castel care sunt accesibile și destul de fascinante.

 Regiunea Capadocia

Cappadocia este o regiune din centrul Turciei, care este binecunoscută pentru numeroasele sale formațiuni stâncoase în formă de con, care sunt situate aproape împreună în Valea Călugărilor, Goreme și alte locuri.

Există multe alte situri istorice aici, inclusiv case din epoca bronzului, care sunt sculptate în zidurile văii. Canionul Ihlara are o adâncime de 100 de metri și are o serie de biserici cu fațadă de piatră.

Efes

Efes a fost un vechi oraș grecesc situat pe coasta Ioniei. Au mai rămas câteva coloane în picioare din templul original și este o priveliște cu adevărat uimitoare.

Există, de asemenea, un teatru pe trei niveluri, care este construit într-un deal care ar putea adăuga peste 20.000 de oameni la un moment dat. Cei care intenționează să meargă în Turcia pentru vacanță ar trebui să verifice cu siguranță acest loc incredibil.

Teatrul Aspendos

Aspendos primește mulți vizitatori din fiecare an și se află la 50 de kilometri est de Antalya. Teatrul pe care îl veți găsi aici se numără printre cele mai vechi și mai impresionante structuri rămase din Imperiul Roman.

Acest oraș a înflorit odată în perioada romană, iar teatrul este unul dintre cele mai impresionante situri antice pe care le veți vedea vreodată.

Pergamon

Pergamon era un oraș grecesc antic din Aeolis (Regiunea Antică a Anatoliei). Există încă rămășițe ale numeroaselor monumente imense și detaliate, inclusiv Altarul din Pergamon.

Există o mulțime de istorie fascinantă și importantă asociată acestei zone, făcându-l și mai incredibil. Multe dintre străzi și poduri sunt încă aici în bucăți și este o experiență cu adevărat unică pentru cei care vizitează.

Muzeul Mevlana, Konya

Muzeul Mevlana este un loc sfânt care este considerat sacru de musulmani și vizitat de peste un milion de oameni în fiecare an. Mai întâi veți merge printr-o grădină frumoasă cu tot felul de flori colorate înainte de a trece prin Dervisan Kapisi sau Poarta Dervișilor.

Mormântul lui Mevlana se găsește aici și este un sit istoric pe care pur și simplu nu vrei să-l ratezi.