Cum să explorați Istanbul într-un singur weekend

  • Duminică, 25 Septembrie 2022
  • Turism

O călătorie în Turcia nu poate fi realizată fără a lăsa pașii pe străzile și aleile din Istanbul. Ștampila orientală lăsată de Imperiul Otoman în zonă se reflectă în clădirile Hagia Sofia, Moscheea Albastră și Palatul Top Kapi.

Întinderea nesfârșită a Moscheilor, decorată cu modele geometrice impresionante și palete de culori semne, necesită o vizită NECESARĂ.

Ceaiul turcesc servit în căni de lalele, baklava și deliciile dulci turcești sunt, de asemenea, o afacere irezistibilă. Marele Bazar, Bazarul Mirodeniilor, Strada Istiklal, iar lista poate continua; sunt atât de multe de explorat în Istanbul încât te simți copleșit, dar surprins.

Nu uitați că mulți vizitatori străini au nevoie de viză pentru a călători în Turcia. Prin urmare, este esențial să verificați dacă țara dvs. necesită unul.

Dacă da, cea mai bună opțiune de a gestiona una este aplicarea online pentru o viză electronică turcă. Trimiteți cererea cu cel puțin 3 zile înainte de călătoria planificată pe https://visa-for-turkey.com/ și primiți documentul aprobat în căsuța dvs. de e-mail!

Acum că sunteți pregătit și știți cum să depuneți o cerere de viză online, este timpul să începeți pregătirea. Viza electronică pentru Turcia este procesată în maximum 72 de ore, făcând momentul perfect pentru a vă pregăti itinerariul!

Puteți urma acest ghid de călătorie perfect adaptat pentru weekend la Istanbul, pentru a nu rata niciuna dintre cele mai bune momente ale orașului. Suflecă-ți mânecile, încleștează-ți pantofii, bagă-ți harta și haideți-vă!

Începeți ziua la Van Kahvalti Evi

Bucurați-vă de micul dejun turcesc la Van Breakfast House „Van Kahvalti Evi”, care găzduiește un meniu extins de mic dejun, amestecat cu brânză (brânză cu fir, brânză învechită, kashar din sat, brânză pe bază de plante) și cârnați.

Măslinele, ouăle, roșiile, castraveții și aluatul prăjit sunt ingredientele de bază ale micului dejun turcesc. Nu ratați Sucuk (carne condimentată) pentru a vă bucura de aromele autentice ale bucătăriei turcești.

Omagiu Hagia Sofia

Un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, Hagia Sofia este o clădire veche de 1500 de ani care a servit drept Biserică, Moschee, apoi Muzeu între 1934 și 2020, iar acum a fost din nou transformată în Moschee.

Este un loc de competiție între musulmani și creștini datorită sentimentelor lor religioase atașate de acesta. Hagia Sofia poartă amprenta Imperiului Bizantin și Otoman în arhitectura, desenele caligrafice, minaretele și alterarile sale. Mormântul sultanului, Fântânile, clădirea Trezoreriei, Casa de pomană și camerele de cronometrare sunt câteva dintre atracțiile din Hagia Sofia.

Îndreptați-vă spre Palatul Top Kapi

Situat la o distanță de braț de Hagia Sofia, Top Kapi este cel mai bun loc pentru a vă îmbiba în istorie, vederi și arhitectură minunată.

A servit drept curte și reședință în perioada otomană. Astăzi, în interiorul Palatului pot fi vizitate 4 curți, hareme (camerele femeilor), bucătării și Tezaurul Imperial. Diamantul Spoonmaker’s (diamantul în formă de peră de 86 de carate) și Pumnalul Topkapi sunt expuse în vistieria imperială.

Cina la Cruise

Croaziera cu cină în Bosfor este un loc fantastic pentru a vă relaxa și a vă bucura de spectacolul de dans sufi, spectacolul sultanului, dansul din buric și muzică live încântătoare. Prânzul, cina șicroazierele la apus sunt disponibile pentru înscriere.

Senzația de aer este încărcată și de neegalat atunci când navighezi peste Podul Bosfor.