Urmați Regula De 5 Minute Către O Casă Îngrijită

Ai stat vreodată în dormitorul tău ca un zombie uluit, uitându-te la o grămadă de haine mai sus decât Turnul Eiffel? Ca hai, cum pe Pământ s-a îngropat scaunul acela sub patru sezoane de haine care nu sunt suficient de curate pentru a se întoarce în dulap sau suficient de murdare pentru a intra în rufe? Și nici măcar nu mă începe cu vasele care se revarsă lângă chiuvetă! Cum mi s-a întâmplat asta ?! Nu voi avea niciodată o casă îngrijită!

 

Regula numărul 1

Înainte de a începe să vă stresați despre modul în care casa dvs. se va transforma într-un labirint plin de rufe, acoperit de tacâmuri, unde se află Waze labirint de nebunie, să respirăm adânc. Ahhhh. Acum, să începem cu prima regulă. 5 minute nu este deloc mult timp, nu? Dreapta. Orice sarcină din casă care poate dura mai puțin de 5 minute pentru a fi realizată trebuie făcută imediat, fără ezitare. Ce vreau să spun? Tocmai ai terminat cu sarea? Pune-l la loc în dulap. Tocmai ați umplut sacul de gunoi? Aruncați-l și înlocuiți-l. Majoritatea sarcinilor nu vor dura nici măcar o jumătate de minut, dar rezultatul va da roade. Nu numai că veți avea o casă îngrijită, dar vă va fi, de asemenea, mai ușor să întrețineți o casă îngrijită.

Regula numărul 2

„Dar ce zici de sarcini mai mari? Îți place să speli vasele? ” Când vă confruntați cu sarcini care vor dura mai mult decât timpul necesar pentru a deschide frigiderul, implementați a doua regulă de 5 minute. Setați un cronometru la 5 minute și lucrați până când cronometrul sună după ce au trecut 5 minute. Multe sarcini durează de fapt mai puțin de 5 minute, așa că nu vă mirați dacă rămâneți acolo cu mâinile pe șolduri, cu un minut și jumătate rămas pe ceas.

Condu-ți mintea și bucură-te de o casă îngrijită

Desigur, vor exista treburile casnice care necesită mai mult de doar 5 minute, dar există speranță și pentru acestea. Odată ce minutele se bifează și spălați vasele sau măturați podeaua, mintea dvs. va intra deja în modul de acțiune. Acest lucru înseamnă că, atunci când sunt terminate 5 minute, cel mai probabil veți continua orice ați început pentru că veți dori să terminați sarcina. Cât de îngrijit este asta? Așadar, fii conducătorul minții tale și conducătorul casei tale - este nevoie de 5 minute ... și poate ceva mai mult.