Cum să-ti faci casa sa te simti Mai Zen

După o zi lungă, ne dorim cu toții să venim acasă într-un spațiu fără stres, nu-i așa? Mersul în casă după o zi dificilă ar trebui să vă aducă un sentiment de pace interioară, nu opusul. Dacă doriți să obțineți un aspect mai „zen” acasă, am enumerat câteva sfaturi și trucuri pentru a face acest lucru. Iată cum să faci ca casa ta să se simtă ca o oază personală!

Obțineți suculente

În loc să te lupți să păstrezi florile în viață, optează pentru plante suculente. Suculentele sunt foarte puțin întreținute și pot chiar ajuta la purificarea aerului din casă. Desigur, vor adăuga o notă frumoasă de verdeață casei tale.

Tonuri neutre

În loc să decorați cu culori vibrante, puternice, alegeți tonuri mai neutre și mai pământești. Aceste tipuri de tonuri moi, cum ar fi alb, gri, bej și roz pal, au puterea de a induce un sentiment de calm și relaxare.

Aromaterapie

În afară de relaxare, există o mulțime de beneficii vindecătoare ale aromoterapiei. Puteți plasa difuzoare în toată casa și puteți utiliza uleiurile esențiale preferate. Dacă doriți ceva mai subtil, puteți obține câteva lumânări parfumate.

Lumina slaba

În loc de lumină puternică, fluorescentă, înlocuiți-o cu lumini mai slabe în toată camera. O lumină strălucitoare este foarte stimulantă și energizantă, ceea ce este opusul a ceea ce doriți. De exemplu, în dormitor, alegeți mai degrabă lumini de citit decât lămpi de noptieră, deoarece acestea sunt mai difuze.

Reduceți dezordinea

Desigur, a avea un mediu dezordonat este stresant. Păstrați accesoriile și șiretlicurile la minimum. Eliminați cât mai multe articole, lăsând doar elementele esențiale. Cu toate acestea, nu ezitați să adăugați orice vi se pare liniștitor și relaxant.

Folosiți materiale naturale

Știm că minimalismul înseamnă „mai puțin este mai mult”, există șansa că acest lucru va face ca interiorul să se simtă puțin prea rece și steril. Încercați să investiți în unele bucăți de materii prime naturale și naturale, cum ar fi lemnul, pieile, lutul și pluta pentru a contracara acest lucru. Toate vor adăuga căldură spațiului