Cum sa cumperi o casa la un pret bun

Cumpararea unei case este fara indoiala cea mai importanta decizie economica pe care o face o familie. Trebuie sa masurati si sa cantariti toti factorii: alegeti si alegeti bine. In aceasta alegere a casei, multi factori trebuie luati in considerare pentru a nu transforma o cautare interesanta intr-un cosmar.

Analizati optiunile cu o capacitate mai mare de reevaluare.

Daca va ganditi la cumpararea unei case, aceste recomandari pot ajuta sa luati cea mai buna decizie:

1. Faceti o auto-evaluare financiara. Inainte de cumparare, este important sa se analizeze situatia dumneavoastra financiara. Cel mai important lucru este de a determina venitul si capitalul pe care il aveti la dispozitie. In ciuda ratelor curente ale dobanzii pentru creditele  mici, este dificil sa obtineti un credit ipotecar. Bancile cer tot mai mult timp in verificarea istoricului veniturilor si a creditului.

2. Setati asteptari realiste. Este important ca asteptarile dumneavoastra sa fie realiste cu privire la valoarea crescuta a proprietatii.

3. Ganditi ca un investitor. Ganditi-va la randamentul asteptat de investitii, de risc si pe termen lung. Profitabilitatea daca ati cumparat sa inchiriati proprietatea va fi ceea ce veti obtine de la costurile de inchiriere de venit, mai putin de intretinere si taxe. Impreuna cu evaluarea anuala a proprietatii, devine profitabila.

Daca ati cumparat o proprietate pentru a trai in ea, unul dintre obiective va fi, de asemenea, sa faceti cea mai buna investitie posibila. Cel mai bun mod este in cautarea zonelor cu cele mai bune scoli, deoarece aceste zone tind sa fie poli de atractie pentru familii.

4. Locatia. O casa are valoare mai mare daca este situata intr-o zona cu scoli de inalta calitate, drumuri bune si transport la centrele urbane mari.

5. Ganditi pe termen lung. O casa este o investitie pe termen lung. Este recomandat sa o cumparati cu perspectiva de a o pastra timp de cinci ani sau mai mult.