Un ghid rapid pentru utilizarea aftershave și beneficiile acestuia

Bărbierirea are tendința de a îndepărta mai mult decât părul facial. Poate curăța părul facial și poate îndepărta stratul superior al pielii cu el. Acest lucru face pielea mai predispusă la uscăciune și iritație. Co-gazda emisiunii The Doctors , dr. Sonia Batra, explică modul în care tăieturile minore din timpul bărbieritului se pot dovedi a fi un punct de intrare pentru bacterii. Aici intervine acest produs fantastic.

Aftershave-ul acționează ca un agent calmant pentru piele, dezinfectând-o și protejând-o. Dar, nu toate mărcile merită banii tăi. Iată ce ar trebui să folosești după bărbierit sau tundere. Pentru cei dintre voi care au pielea sensibilă, evitați după barbierit pe bază de alcool și încercați să folosiți altele care conțin hamamelis natural astringent. Aftershave-ul Thayer’s Witch Hazel și aftershave-ul Quinn’s sunt câteva opțiuni pe care le puteți lua în considerare.

Aftershave-urile conțin în cea mai mare parte astringenți precum alcoolul și hamamelisul. Ele vă ajută pielea să se recupereze mai ușor și mai rapid. Deși mulți ar putea crede că este folosit doar ca colonie pentru retușuri, face mult mai mult. Reduce mâncărimea și umflarea cauzate de umflăturile de ras sau ciupiturile pe care le-ați putut obține în timpul bărbieritului. De asemenea, închide porii pentru a opri bacteriile, substanțele chimice sau murdăria în punctul lor de intrare.

De cele mai multe ori, bărbații care se bărbieresc sau se tund singuri, scapă fără să folosească aftershave, dar dacă aveți piele sensibilă sau probleme de piele, folosirea lui zilnic este o necesitate. Maestrul frizerului de la Dapper's Den Barbershop din Ridgefield, Connecticut spune: „Întotdeauna încep cu un prosop fierbinte pentru a deschide porii și termin cu un demachiant și un prosop rece pentru a închide porii”. Aftershave-urile sunt destul de ușor de utilizat. Doar turnați o cantitate mică pe mâini, masați-o ușor pe piele după bărbierit și obțineți pielea rehidratată.