Beneficiile uleiului de citronella

 

Foarte multe persoane utilizeaza uleiuri esentiale in diferite scopuri. Printre cele mai cunoscute scopuri pentru care sunt utilizate uleiurile esentiale sunt efectele lor terapeutice, pe care le pot avea la nivelul diferitelor organisme ale corpului.

Uleiurile esentiale pot fi o solutie extrem de accesibila si utila in tratarea unor diferite afectiuni. Insa, trebuie sa tii cont ca aceste uleiuri esentiale trebuie sa fie utilizate in anumite cantitati si trebuie manevrate cu grija, deoarece ele pot produce inclusiv o actiune adversa.

 

Unul dintre cele mai eficiente uleiuri esentiale, dar mai putin cunoscute si utilizate este nimeni altul decat uleiul de citronella. Adevaratul ulei de citronella nu este asa cum multi ar spune, o esenta de citrice, ca lamaile si portocalele. Uleiul esential de citronella are la baza o planta ca iarba, o planta extrem de aromata si care vine cu o sumedenie de beneficii. Practic, in foarte multe dintre situatii, uleiul de citronella este o solutie de durata, longeviva, extrem de accesibila si eficienta.

  

1. O actiune repelenta foarte buna

Daca ai incercat foarte multe solutii repelente si acestea au avut zero efect sau un efect foarte limitat, nu ar strica sa incerci si uleiul de citronella. Acesta este extrem de eficient impotriva capuselor, a mustelor, a tantarilor etc.

Pentru a beneficia de proprietatile repelente ale uleiului de citronella poti sa diluezi cateva picaturi in apa de baie, invelindu-ti astfel corpul intr-un miros citric care te va feri de insecte. Totodata poti amplasa cateva picaturi la marginea geamului pentru a preveni patrunderea acestora in locuinta sau prin diluarea catorva picaturi in apa de spalat pe jos.

Insa, nu uita ca uleiul folosit pentru corp sa fie unul ce permite uzul intern, nu un ulei de aromaterapie.

 

2. Adjuvant impotriva racelii

Uleiul de citronella este de asemenea eficient in tratarea gripelor, bronsitelor, alergiilor etc. Dilueza cateva picaturi in ulei vegetal si administreaza-l intern. Este de preferat in acest caz sa respecti prospectul sa sa cauti informatii despre administrarea interna a acestuia.

 

3. Reimprospatant

De asemenea, uleiul de citronella poate fi utilizat drept solutie eficienta si de durata pentru improspatarea locuintei. Mirosul placut de citrice va umple casa in prospetime.