Care sunt beneficiile jocurilor LEGO?

jocuri lego jocuri lego

Cei mai multi dintre noi am crescut cu jocuri LEGO. LEGO este unul dintre cele mai mari branduri din lume, este usor de recunoscut si are o baza masiva de fani. Dar v-ati gandit vreodata la beneficiile educationale pe care le aduc aceste jucarii Lego?

Brandul Lego Education lucreaza cu educatori, de peste trei decenii pentru a dezvolta experiente in sala de clasa, care aduc la viata conceptele de invatare. Am identificat o serie de avantaje pe care le aduc jocurile Lego, care cu siguranta va vor convinge sa cumparati un set pentru copilul vostru.  

Lego promoveaza abilitatile motorii fine

Copiii practica dexteritatea deoarece ataseaza piese Lego de diferite dimensiuni si forme. Acest lucru necesita o cantitate diferita de presiune pentru asamblare si devine un exercitiu minunat pentru degetele mici, care ii ajuta pe copii sa poata controla presiunea pe care o aplica in timp ce se joaca.

Lego incurajeaza munca in echipa

Prin jocul cu copii aflati cum sa impartasiti si sa faceti schimb. Cand lucreaza impreuna la constructia Lego, copiii trebuie sa convina asupra ideii generale a jocului lor - este un castel, o barca sau o nava spatiala? Copiii trebuie sa-si urmeze conducerea celuilalt si sa inceapa sa inteleaga modul in care diferite idei pot contribui si extinde jocul. De asemenea, copiii trebuie sa invete sa negocieze roluri si responsabilitati pentru a avea o experienta sociala placuta.

Dezvolta creativitatea

Creativitatea este imbunatatita deoarece copiii folosesc diferite forme, culori si dimensiuni din jucariile Lego pentru a construi proiecte complicate, fie ca sunt o sectie de politie sau o nava spatiala. Creativitatea si imaginatia sunt promovate atunci cand copiii nu au nicio limitare a ceea ce pot face. 

Imbunatateste abilitatile de comunicare

Pe masura ce copiii comenteaza creatiile lor Lego, ei dezvolta abilitati de comunicare importante, inclusiv abilitatea de a explica idei, de a descrie munca lor, de a vorbi despre proces si de a verbaliza provocarile pe care le-au avut pe parcurs.

Imbunatateste stima de sine

Conectarea unor piese mici de Lego pentru a crea un produs final care urmeaza viziunea unui copil poate fi o provocare. Realizarea acestei sarcini ofera o anumita satisfactie, care este evident in zambetul copilului atunci cand acesta isi arata cu mandrie munca completa. Acest lucru are un efect extrem de pozitiv asupra stimei de sine a copilului.

Speram ca prin aceste beneficii, v-am determinat sa oferiti copilului vostru seturi LEGO. In plus, multe din aceste seturi vin cu personaje din desene animate populare.