UiPath evaluat la 10,2 miliarde de dolari

  • Miercuri, 15 Iulie 2020
  • Afaceri
  • Publicat de
uipath uipath

UiPath, compania de software Robotic Process Automation (RPA), fondata de antreprenorii romani Daniel Dines si Marius Tirca, a anuntat ca a inchis o runda de investitii seria E de 225 milioane de dolari, ajungand la o evaluare de 10,2 miliarde de dolari.

Alkeon Capital Management a condus runda de finantare. Alti participanti includ Accel, Coatue, Dragoneer, IVP, Madrona Venture Group, Sequoia Capital, Tencent, Tiger Global, Wellington si fonduri si conturi sfatuite de T. Rowe Price Associates, Inc.

UiPath va folosi aceasta finantare pentru a-si aprofunda investitiile in cercetare si dezvoltare. Dupa ce a anuntat disponibilitatea platformei sale de hiperautomare end-to-end in mai 2020, UiPath este concentrata pe accelerarea si democratizarea adoptiei automatizarii, pentru a ajuta clientii sa ofere o experienta mai buna pentru clienti, astfel incat angajatii din intreaga lume sa poata utiliza si, de asemenea, sa aiba o valoare optima de la roboti software, a spus compania.

UiPath detine sediu in Bucuresti unde lucreaza peste 250 de oameni care inregistreaza un salariu net de 6800 de lei, iar un programator de top poate ajunge si la 3000 de euro net pe luna.

„Aceasta finantare ne permite sa acceleram ambitiile platformei noastre pentru a raspunde cerintelor crescande ale clientilor si pentru a extinde oportunitatea extraordinara de a aduce automatizarea unui miliard de dezvoltatori de cetateni - ceea ce duce la finalizarea fiecarei afaceri in sfarsit pentru a deveni o afacere de software”, a declarat Daniel Dines, co-fondator si CEO UiPath.

„Vom avansa platforma noastra lider pe piata si vom continua sa aprofundam investitiile noastre in inovatia bazata pe AI si in ofertele cloud extinse. COVID-19 a sporit nevoia critica a automatizarii de a rezolva provocarile si de a crea valoare in zile si saptamani, nu in luni si ani. Ne-am angajat sa lucram mai mult pentru a ajuta clientii nostri sa evolueze, sa se transforme si sa reuseasca rapid in noul normal.”

Aceasta cea mai recenta strangere de fonduri vine pe calea UiPath fiind numita atat CNBC Disruptor 50, o lista anuala de companii private ambitioase ale caror inovatii schimba lumea, cat si Forbes AI 50, o lista de companii private, din SUA companii care utilizeaza AI in moduri semnificative orientate catre afaceri.

La inceputul acestui an, UiPath a fost recunoscuta ca cea mai rapida companie de tehnologie din America, conform FT Americas Fastest Growing Companies 2020 si numarul unu cu cea mai rapida crestere din America de Nord, bazata pe lista Deloitte din 2019 Technology Fast 500.