Profitul net Bancii Transilvania a scazut cu 27%

  • Marţi, 18 August 2020
  • Afaceri
  • Publicat de
banca transilvania banca transilvania

Banca Transilvania, cel mai mare grup financiar din Romania pe active, a raportat un profit net de 690 milioane lei (142 milioane euro) in prima jumatate a anului (primul semestru), in scadere cu 26 procente fata de aceeasi perioada a anului trecut.

La nivel individual, profitul bancii a scazut cu 28 procente, pana la 607 milioane lei (125 milioane euro), conform datelor semestriale publicate de institutia financiara. Banca Transilvania si-a extins foarte mult serviciile si totodata rata de cerere demisie este foarte mica.

"Trecem prin perioade inedite si provocatoare, dar BT este bine pregatita sa isi sustina partenerii si sa iasa mai puternic din aceasta criza impreuna. stim ca, daca suntem alaturi de clientii nostri in aceste momente dificile, economisim nu doar prezentul, ci si viitor ", a declarat directorul general al Bancii Transilvania, Ömer Tetik.

Venitul operational al grupului a scazut usor, pana la 2,09 miliarde lei (de la 2,18 miliarde lei in primul semestru), din care venitul operational al bancii a fost de 1,85 miliarde lei (de la 1,87 miliarde lei).

Activele grupului au atins 98,4 miliarde lei (20,3 miliarde euro) la sfarsitul primei jumatati a acestui an. Din aceasta, stocul de imprumuturi a crescut la 40,7 miliarde de lei, in timp ce depozitele clientilor au ajuns la 80 de miliarde de lei, din care 57,2 milioane Lei au reprezentat economiile clientilor individuali.

Eficienta operationala a bancii a ramas la un nivel confortabil de 47,6 procente.

Cel mai mare creditor din Romania Banca Transilvania sporeste capitalul

Banca Transilvania, cea mai mare banca din Romania, prin active, a anuntat ca îsi va majora capitalul social cu 401 milioane lei (84 milioane euro), la 5,21 miliarde lei (1,1 miliarde euro).

Creditorul va emite 400,8 milioane de actiuni noi cu o valoare nominala de 1 lei fiecare, care vor fi distribuite gratuit, pe 5 august, actionarilor înregistrati începand cu 2 august.

„Operatiunile de înregistrare a majorarii de capital social la Depozitarul Central sunt în curs de desfasurare”, se arata într-un raport trimis la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).