O lista cu cele mai bogate fundatii caritabile

Fundațiile private susțin de mult timp finanțarea instituțiilor filantropice de pe tot globul. În 2013, puterea lor a început să fie resimțită și mai mult, deoarece, pentru prima dată, fundațiile private au depășit o mulțime de guverne și grupuri de sprijin ca fiind cei mai generoși donatori pentru sectoarele non-profit.

Acum, aceste fundații continuă să prospere cu ambiție și hotărâre pe măsură ce își extind acoperirea dincolo de piețele lor stabilite în lumea în curs de dezvoltare. În acest sens, iată câteva dintre cele mai bogate fundații care sunt listate în funcție de activele lor nete.

FUNDAȚIA BILL ȘI MELINDA GATES

Se spune că fundația are active în valoare de 40 de miliarde de dolari, cifra preluată din rapoartele derivate de la Microsoft și investițiile diversificate. Primul domeniu de acțiune al Fundației Bill și Melinda Gates este de a ridica cei mai săraci oameni din lume de sărăcie și foamete.

Al doilea domeniu pe care se concentrează fundația este finanțarea diferitelor proiecte științifice și tehnologice care vizează salvarea vieții oamenilor care locuiesc în țările în curs de dezvoltare. De asemenea, vor să îmbunătățească starea liceelor ​​americane și să sprijine familiile vulnerabile care locuiesc în Washington.

FUNDAȚIA FORD

Valoarea Fundației Ford este înregistrată la 12,14 miliarde de dolari. A fost construită în 1936 de Henry Ford și fiul său Edsel de la Ford Motors. Motto-ul principal al organizației este promovarea bunăstării umane. În 1969, organizația a donat în jur de 1 milion de dolari atelierului de televiziune pentru copii pentru a crea un nou program care este acum popular în întreaga lume. Vorbim despre Sesame Street.

J. PAUL GETTY TRUST

J. Paul Getty este cunoscut ca fiind prima persoană care a descoperit petrol în Arabia Saudită. El are această imagine de a fi ieftin, deși a fost numit odată de Cartea Recordurilor Guinness  drept cel mai bogat cetățean privat de pe pământ. Getty a fost, de asemenea, prima persoană care a atins miliardul de dolari sub forma activelor nete. În 1953, el a fondat J. Paul Getty Trust, care este cea mai bogată instituție de artă din lume.

FUNDAȚIA ROBERT WOOD JOHNSON

Această fundație a fost înființată în anul 1972 de Robert Wood Johnson, al cărui tată a fost cel care a cofondat Johnson & Johnson. Se știe că organizația este cea mai proeminentă, cu o valoare totală de 9,5 miliarde de dolari. Funcționează în Statele Unite, iar obiectivul său principal și unic este de a îmbunătăți viața americanilor.

Aceștia au în principal ochii ațintiți asupra îngrijirilor medicale și au donat aproape 400 de milioane de dolari subvenții pentru numeroase instituții de asistență medicală. Toți acești bani au fost folosiți pentru a cerceta obezitatea copiilor, sărăcia și pentru a lustrui abilitățile asistentelor medicale și ale medicilor.

FUNDAȚIA WILLIAM ȘI FLORA HEWLETT

Renumită pentru sprijinirea institutelor educaționale și culturale,  Fundația William și Flora Hewlett are active nete de 8,6 miliarde de dolari. În fiecare an, fundația dă aproape 300 de milioane de dolari sub formă de subvenții. Cele mai multe subvenții sunt de fapt sub 1 milion de dolari, dar fundația donează adesea cadouri substanțiale către UC Berkeley, Universitatea Stanford, precum și Fundația Climate Works.