Cele mai bogate femei din lume

Cele mai bogate femei din lume Cele mai bogate femei din lume

În timp ce bărbații primesc o mulțime de atenție atunci când vine vorba de a discuta despre bogății, să nu uităm că există câteva femei bogate care merg pe planetă! Aici enumerăm cinci dintre cele mai bogate femele din lume și veți vedea cât de mult se află valoarea lor netă! Preparați-vă pentru niște figuri puternice, doamnelor și domnilor ...

FRANCOISE BETTENCOURT MEYERS: 54,7 MILIARDE DE DOLARI

Ea este cea mai bogată doamnă care merge pe planetă în acest moment și ajunge pe poziția a treisprezecea când vine vorba de lista Forbes a Miliardarilor Mondiali . Bettencourt Meyers este moștenitoare și este nepoata lui Eugéne Schueller - un nume care ar trebui să pară familiar deoarece este fondatoarea L'Oreal. Francoise a moștenit întregul imperiu al frumuseții în 2017 la trecerea Liliane Bettencourt, mama ei. De asemenea, este președinta Tethys SAS , holdingul familiei care deține 33% din acțiunile imperiului. Francoise are un suflet filantrop și finanțează diverse fundații de cercetare și cauze umanitare, cum ar fi o donație puternică de 226 milioane de dolari pentru repararea catedralei Notre Dame după incendiile din 2019.

ALICE WALTON: 51,3 MILIARDE DE DOLARI

Milioane de oameni fac cumpărături la Walmart, dar puțini se gândesc la fondatorul celui mai mare retailer din lume. Walmart a fost de fapt fondat de Sam Walton, tatăl lui Alice Walton care se află pe lista noastră cu cele mai bogate femele care umblă pe pământ. Alice Walton are frați, dar nu joacă un rol activ în conducerea lanțului de retail, așa cum are ea. Alice se întâmplă să fie și președintele și fondatorul  Muzeului de Artă Americană Crystal Bridges,  care a fost fondat în 2011. Este filantrop și a înființat Art Bridges , o organizație non-profit, în 2017. Organizația aspiră să ofere un acces mai bun la Arta americană la nivel național.

JULIA FLESHER KOCH: 41,2 MILIARDE DE DOLARI

Ei spun că în spatele fiecărui bărbat grozav se află o femeie și mai mare ... bine, deci nu merge exact așa. Cu toate acestea, când David Koch a murit în 2019, soția sa, frumoasa Julia Flesher Koch, și-a moștenit miza în Koch Industries. Koch și cei trei copii ai ei, pe nume John Mark, Mary Julia și David Jr., dețin acum mize în valoare de 42% în compania multinațională. Corporația americană s-a aventurat în diverse sectoare, precum petrolul, mineritul, asfaltul și gazele naturale, pentru a numi câteva. Julia este, de asemenea, președintele Fundației David H. Koch, o organizație care a donat peste 200 de milioane de dolari cercetării medicale, științei și educației.

MACKENZIE BEZOS: 38,7 MILIARDE DE DOLARI

MacKenzie Bezos este singura fostă soție a lui Jeff Bezos. Fiind soția fondatorului Amazon a venit cu avantajul de a obține 25% din mizele fostului ei soț în companie ca parte a soluționării divorțului. Desigur, ea trebuie să fi jucat un rol grozav în succesul soțului ei și a meritat această mare compensație, după ce a fost căsătorită cu el de 25 de ani! Miza se ridica la 36 de miliarde de dolari în momentul divorțului și reprezenta doar 4% din companie. MacKenzie este o femeie cu o inimă mare și a dovedit acest lucru atunci când a semnat Giving Pledge , închizând promisiunea de a dona la minimum 50% din averea sa! Puțini oameni au o astfel de generozitate pe inimă! MacKenzie este un autor de ficțiune, după ce a publicat două romane pe numele ei.

JACQUELINE MARS - 30,6 MILIARDE DE DOLARI

Jacqueline Mars se întâmplă să fie moștenitoarea unui tratament dulce de familie - Mars Inc. , cel mai mare producător de dulciuri din lume, fondat de Frank C. Mars, bunicul ei. Se estimează că Jacqueline deține aproximativ o treime din acțiunile companiei. Jacqueline este un filantrop ca celelalte doamne din această listă și servește ca președinte al Fundației Mars . Ea servește șase scânduri, așa că este o femeie foarte ocupată, într-adevăr! Fiul lui Jacqueline este președintele companiei Marte în consiliul de administrație, numele său fiind Stephen Badger. Jacqueline are 80 de ani.

Și iată-l - chiar ți-ai dat seama cât de bogate sunt cele mai bogate femei din lume? Acestea sunt doamne cu conturi bancare mari și cu inimi mari la fel, deoarece toate sunt implicate în filantropie și cauze caritabile. Ne întrebăm dacă am fi în locul lor, cât de mult am contribui la cauzele pentru care ne simțim pasionați. Unii dintre noi nu sunt deloc pasionați de nicio cauză! Sigur îți oferă ceva de gândit, nu-i așa ...