Tulburare de personalitate la limita, o aveti?

Ți-e greu să păstrezi o relație stabilă? Simțiți emoții intense care durează câteva ore până la câteva zile? Dacă da, este posibil să aveți o tulburare de personalitate la limită.

Dacă aveți tulburări de personalitate limită, atitudinea, convingerile și comportamentele dvs. vă afectează viața. Stările voastre fluctuează într-o perioadă scurtă de timp - s-ar putea să fiți fericiți într-un moment și în următorul, respirați foc fără niciun motiv aparent. 

Termenul de limită provine din faptul că medicii obișnuiau să creadă că persoanele cu tulburare se află la limita dintre psihoză și probleme de sănătate mintală nevrotică. Este greu de înțeles BPD și ce înseamnă. Ca atare, oamenii preferă termenul tulburare de personalitate emoțional instabilă

CARE SUNT SIMPTOMELE TULBURĂRII DE PERSONALITATE LA LIMITĂ?

Persoanele care au BPD au dificultăți în a menține relații stabile. Își fac griji în mod constant de faptul că oamenii îi abandonează și ar face orice pentru a le împiedica să se întâmple.

Pacienții au, de asemenea, sentimente intense și stări de spirit care se schimbă rapid, care durează câteva ore sau zile. De asemenea, se simt goi și singuri. Este posibil ca pacienții cu BPD să nu aibă un sentiment despre cine sunteți, dar acest lucru se schimbă în funcție de oamenii din jurul lor. Gândurile sinucigașe sunt, de asemenea, frecvente. 

DIAGNOSTIC 

Dacă sunteți diagnosticat cu tulburare, nu înseamnă că aveți o personalitate proastă.  Înseamnă că ai dificultăți în gestionarea sentimentelor, ceea ce limitează modul în care vrei să-ți trăiești viața.

Diagnosticul BPD este făcut de un profesionist în sănătate mintală, cum ar fi un psihiatru . I T este dificil de diagnosticat un copil cu BPD , deoarece personalitatea copilului este încă neclar. Diagnosticul clar începe în rândul adolescenților. 

CAUZELE BPD

Mai multe femei sunt diagnosticate cu BPD decât bărbații, dar tulburarea poate afecta pe oricine. Deși cauza BPD nu este clară, unii factori de risc sunt legați de aceasta.  

Persoanele care suferă traume în copilărie au un risc mai mare de a dezvolta tulburarea. Experiențele din copilărie ar putea fi pierderea unui părinte, abuz fizic sau intim sau o viață instabilă de familie, cum ar fi un părinte alcoolic. Stresul prelungit este, de asemenea, un factor de risc. Mai mult, tulburarea de personalitate la limită este ereditară. Există o mare șansă de ao dezvolta dacă un membru al familiei are această tulburare.

COPING CU TULBURAREA DE PERSONALITATE LA LIMITĂ 

A face față tulburării poate fi o luptă, dar nu imposibilă. 

Începeți prin a vă gestiona emoțiile pe rând. Ar trebui să-ți exprimi depresia sau singurătatea vorbind cu o persoană de încredere. O problemă comună este pe jumătate rezolvată. Vorbirea acționează ca  o priză pentru a evita o explozie. Prin urmare, găsiți un confident cu care să vorbiți.