Cum sa aveti dinti alti si frumosi in fiecare moment

Cum sa aveti dinti alti si frumosi in fiecare moment Cum sa aveti dinti alti si frumosi in fiecare moment

Ata de curatat dintii si compania…

Periuta de dinti nu poate elimina in totalitate placa bacteriana, deoarece spatiile intradentare sunt greu accesibile. Pentru a indeparta bacerille din toate colturile sunt necesare mai multe accesorii.

Ata de curatat dintii:

Dupa fiecare masa, treceti firul de ata intre toti dintii pentru a indeparta orice rest de mancare. Firele cerate sunt mai moi si previn riscul de iritatii.

Jeturile:

Mai multe laboratoare ofera aparate electrice laudate pentru actiunea !or asupra placii bacteriene. Jeturi de apa, aparate multi-functionale… alegerea este mare. Hidropulsoarele de mare putere ataca cu eficienta placa deoarece o „de7organizeaza” si o evacuea7a, masand in acelasi timp gingiile. Totusi, ele nu pot inlocui periajul, iar pretul lor poate parea excesiv.

Apa de gura:

Bogate in ftuor si alte substante active, antibacteriene, diferitele marci de apa de gura pot completa cu eficienta periaju!, actionand in zonele in care periuta ajunge cu greutate. Gingiile profita si ele de substantele dezinfectante pe care le contine apa de gura.

Alimentatia

Alimentatia joaca un rol primordial pentru sanatatea si frumusetea dintilor, pe de o parte, deoarece trece prin gura si intra in contact cu dintii, dar si prin substantele nutritive pe care le contine si care contribuie la starea buna a tesuturilor celulare.

Zaharul este principalul dusman al emailului dentar. Prezent sub diferite forme in aproape toate alimentele, este inutil sa incercam evitam. Vor fi supravegheate numai frecventa consumului si consistenta alimentelor.

Astfel:

  • Limitati, intre mese, consumul de bomboane si de bauturi indulcite cu zahar
  • Evitati rontaitul
  • Intercati zaharoasele inainte de culcare
  • Anulati rapid aciditatea provocata de mancare prin periajul de dupa fiecare

Albeata

Nu visati: albul pur nu exista. Dentina (sub emai!ul transparent) are in mod natural nuanta fildesului. Pentru a pastra aceasta culoare naturaia, trebuie evitata colorarea superficiala provocata de ceai, cafea, nicotina, vin, anumite medicamente etc.

Anumite paste de dinti actioneaza deosebit de eficient pentru albirea dintilor. Aveti, insa, grija sa alegeti o pasta cu textura neagresiva, pentru a evita sa zgariati emailul. Alternati acest tip de pasta de dinti cu o marca mai obisnuita.