Cea mai bună pastă de dinți pentru tartru - Informații despre ingrediente și despre ce trebuie să evitați în cazul acestei paște de dinți

pasta de dinti anti tartru pasta de dinti anti tartru

Acest tartru este un depozit dur de culoare gălbuie sau maronie care se acumulează pe suprafața dinților. Este alcătuit din ioni de calciu și fosfat, care se acumulează și se cristalizează în timp. Nu numai că tartrul are un aspect inestetic, dar poate găzdui și bacterii, care pot provoca gingivită și boli parodontale. Este mai probabil să se formeze tartrul dacă aveți un nivel scăzut de salivă, obiceiuri neregulate de periaj dentar sau dacă aveți o boală gingivală subiacentă, cum ar fi gingivita. Cu toate acestea, există modalități de a-l preveni! Cel mai bun mod de a combate tartrul este prin periajul de două ori pe zi cu cea mai bună pastă de dinți pentru tartru care conține fluor și care conține ingrediente precum xilitolul, care sunt eficiente în reducerea plăcii bacteriene și în prevenirea acumulării de tartru.

Ingrediente de căutat în cea mai bună pastă de dinți pentru tartru

- Calciu: Calciul este un mineral esențial care ajută la promovarea unor dinți puternici. Mai mult, calciul se poate lega și de dinți și poate ajuta la îndepărtarea tartrului dentar. Prin urmare, ar trebui să căutați o pastă de dinți care are un nivel ridicat de calciu.

- Fluorură de sodiu: Fluorura este un alt ingredient care promovează dinții puternici și ajută la îndepărtarea tartrului dentar. De fapt, mulți dentiști recomandă pasta de dinți îmbogățită cu fluor pentru pacienții cu un risc crescut de acumulare de tartru și carii.

- Siliciu: Siliciul ajută la întărirea dinților și la prevenirea eroziunii dentare. În plus, silicea se poate lega de dinți și poate ajuta la îndepărtarea tartrului dentar. Prin urmare, ar trebui să căutați o pastă de dinți care are silice ca unul dintre ingredientele principale.

Ce ar trebui să evitați într-o pastă de dinți pentru îndepărtarea tartrului?

În timp ce cauți cea mai bună pastă de dinți pentru îndepărtarea tartrului, trebuie să eviți și anumite ingrediente. Unele ingrediente pot face de fapt ca acumularea de tartru să fie mai greu de îndepărtat și ar trebui evitate într-o pastă de dinți bună pentru îndepărtarea tartrului.

- Lauril sulfat de sodiu care  este un ingredient utilizat pe scară largă în pastele de dinți și produsele de curățare.

- Îndulcitori artificiali: Îndulcitorii artificiali pot fi dăunători pentru sănătatea dumneavoastră dentară. De exemplu, alcoolii din zahăr, cum ar fi xilitolul, sunt cunoscuți ca fiind eficienți împotriva tartrului. Dar, aceștia pot avea un efect negativ asupra dinților din cauza nivelului scăzut al pH-ului lor.

Tartrul este o problemă dentară comună care poate îngălbeni dinții, poate provoca boli ale gingiilor și poate duce la apariția cariilor dacă nu este tratată. O pastă de dinți bună poate ajuta la îndepărtarea tartrului și vă poate menține zâmbetul curat și sănătos. Atunci când căutați cea mai bună pastă de dinți pentru îndepărtarea tartrului, amintiți-vă aceste sfaturi: Găsiți un agent de remineralizare, căutați ingrediente precum calciu, fluorură de sodiu și silice, evitați îndulcitorii artificiali, folosiți un detartraj dentar pentru a îndepărta tartrul și frecați-vă dinții timp de două minute!

Ar trebui să alegeți ceea ce funcționează mai bine pentru dvs. și pentru nevoile dvs. specifice.