Ce cauzeaza Schizofrenia?

Schizofrenia ,  ca orice altă tulburare mintală, este un mister în sine și cauzele sunt necunoscute până în prezent. Niciun motiv unic nu poate fi atribuit schizofreniei. Oamenii asociază afecțiunile cardiace cu o serie de factori genetici, comportamentali și cu câțiva alți factori. La fel, același lucru este cazul schizofreniei. În ciuda faptului că au toate instrumentele cercetării biomedicale moderne, oamenii de știință nu sunt în măsură să înțeleagă toți factorii care pot duce la boală. Ca atare, cauzele schizofreniei sunt un mister.

De ceva timp, oamenii au menționat că schizofrenia este o afecțiune moștenită. Persoanele cu rude apropiate care pot avea schizofrenie sunt mai predispuse să dezvolte această afecțiune decât persoanele care nu au nicio rudă cu această tulburare.

Copiii ai căror părinți au schizofrenie au șanse de 10% să dezvolte schizofrenie. Un gemeni identic al unei persoane are cel mai mare risc, cu o șansă de 40% până la 65% de a dezvolta afecțiunea. Riscul de schizofrenie în rândul populației generale este de aproximativ 1%, în timp ce este mai mare în rândul persoanelor care au chiar rude de gradul II cu condiție de schizofrenie.

Oamenii de știință fac cercetări pentru a înțelege mai bine factorii genetici care sunt legați de schizofrenie. Oamenii își moștenesc genele de la părinți. Deși oamenii de știință au opinat că mai multe gene sunt asociate cu un risc crescut de schizofrenie, ei au confirmat, de asemenea, că nicio genă singură nu poate provoca boala. Cercetările au arătat că persoanele care suferă de această afecțiune ar putea avea rate mai mari de mutații genetice, care sunt rare. Diferențele genetice pot implica diverse gene și poate perturba dezvoltarea creierului.

Unii factori au fost identificați ca fiind cauzele probabile ale schizofreniei. Cu toate acestea, deoarece nu sunt disponibile informații despre transmiterea predispoziției genetice, este dificil de prezis dacă o persoană va dezvolta sau nu tulburarea.

Unele studii au sugerat că schizofrenia ar putea fi o tulburare parțială care se dezvoltă atunci când o anumită genă începe să funcționeze defectuos. Gena menționată este implicată în fabricarea substanțelor chimice necesare creierului. Problema poate afecta partea specială a creierului care este implicată în dezvoltarea abilităților esențiale de funcționare. Cercetări suplimentare despre această genă sunt în curs de desfășurare. Prin urmare, este imposibil să se utilizeze aceste informații pentru a prezice cine poate dezvolta schizofrenie.

Mai mult, se crede că genele nu sunt singurul motiv pentru care se produce această tulburare. Oamenii de știință cred că interacțiunile dintre mediu și gene sunt necesare pentru dezvoltarea schizofreniei. Ar putea exista o serie de factori de mediu care ar putea fi, de asemenea, implicați. Acestea includ expunerea la viruși, malnutriția înainte de naștere, probleme în timpul nașterii și numeroși alți factori.

Cunoștințele generale despre chimia creierului și conexiunea sa cu schizofrenia se extind semnificativ. Substanțele care permit comunicarea între celulele nervoase - neurotransmițători - au fost considerate mult timp implicate în dezvoltarea schizofreniei.

Este probabil ca tulburarea să fie asociată cu anumite dezechilibre ale neurotransmițătorilor și glutamatului. Cu toate acestea, oamenii de știință sunt incerti cu privire la această chestiune până în acest moment