Cea mai mare cauza a celulitei nu este grasimea”, spun nutritionistii: cum sa o eliminati

Celulita, o afectiune care confera pielii aspectul de “coaja de portocala”, ajunge la aproape 90% din toate femeile. Este direct legata de alimente si mult timp s-a crezut ca acumularea de grasimi a fost singurul si cel mai mare aliat al acestei transformari a pielii.

Desi acest factor are un impact negativ asupra pielii, acesta nu este principalul factor in aceasta poveste: pentru nutritionisti, cea mai mare cauza a celulitei este retentia de lichide.

Ce cauzeaza celulita?

Dupa cum explica nutritionistii, retentia de lichide agraveaza aspectul celulitei si, prin urmare, secretul de combatere a acesteia este de a o elimina.

Ea spune ca ceaiurile care se lupta cu umflarea sunt perfecte pentru a imbunatati aspectul pielii si pentru a ajuta la eliminarea rapida a greutatii.

Ce este retentia de lichide?

Retentia de apa, care este adesea confundata cu excesul de grasime, este o modificare care afecteaza in principal femeile si poate fi cauzata de numerosi factori, de la modificari hormonale la consumul excesiv de sodiu si dieta saraca.

In acest proces, unele lichide prezente in vene trec in mediul extern, determinand acumularea de apa pe coapse, picioare, brate si abdomen. Aspectul de umflare, care este in principal legat de alimente, se numeste edem.

Potrivit specialistului, pentru a preveni acumularea de lichide in organism, este necesar sa se reduca sau sa se evite consumul maxim de bauturi racoritoare (inclusiv zero, zaharuri), dulciuri si pentru a reduce consumul de carbohidrati simpli (faina alba, orez, paine), sare si alimente grase.In plus, este recomandabil sa faceti exercitii fizice, in special aerobic, deoarece va ajuta sa eliminati excesul de lichid si imbunatateste circulatia sangelui.

Este important sa ne amintim ca, desi nu este principalul, excesul de grasime este o cauza majora a celulitei si, prin urmare, pierderea in greutate este una dintre cele mai eficiente masuri pentru minimizarea problemei.