Cameron Boyce a murit din cauza epilepsiei la 20 de ani, iata ce trebuie sa stiti despre aceasta afectiune

Știrile că Cameron Boyce a murit în iulie i-au lăsat pe toți să caute orice confirmare pe internet, încrucișând degetele că a fost doar o farsă dezgustătoare. Din păcate, oamenii au aflat că este adevărat și mesajele sincere ale colegilor și fanilor au revărsat pentru decedat.

Cei mai mulți care au reacționat au fost șocați de ceea ce s-a întâmplat, pentru că vedeta copilului Disney avea doar 20 de ani când a murit în somn dintr-o criză care a rezultat din epilepsie, au dezvăluit părinții săi.

STAREA LUI CAMERON BOYCE

Raportul unui legist a confirmat declarația părinților conform căreia decesul a fost cauzat de criza pe care Cameron a avut-o, care a fost asociată cu epilepsia sa, pentru care era în curs de tratament.

Deși tulburarea cerebrală nu împiedică relativ modul de viață al unei persoane, există o mică șansă ca aceasta să fie fatală - fie din cauza unor complicații convulsive, cum ar fi o persoană care se lovește de cap sau accidente de mașină, sau din ceea ce se numește moarte subită neașteptată în epilepsie , un fenomen destul de nepopular.

Cameron este cel mai bine cunoscut pentru rolul său Disney Channel, Luke Ross în Jessie , care a avut loc între 2011 și 2015, precum și pentru fiul lui Cruella de Vil, Carlos de Vil, în franciza Descendenți . De asemenea, a jucat postum în cea de-a treia parte a imaginii muzicale fantastice, care a avut premiera recentă.

NU ESTE NEOBIȘNUIT

În timp ce moartea lui Cameron a deschis din nou conversația asupra epilepsiei, rețineți că este o afecțiune comună a creierului.

Epilepsia, conform Fundației Epilepsie, nu se referă la o singură boală, ci mai degrabă este orice crize recurente și neprovocate care nu au rezultat din cauze explicabile, cum ar fi glicemia scăzută sau retragerea alcoolului.

Potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, există 3,4 milioane de pacienți care au forma activă de epilepsie.

Ceea ce este frustrant este că, de cele mai multe ori, cauza sa nu poate fi legată de un singur motiv, deoarece poate fi rezultatul unor probleme ale creierului, cum ar fi infecții, leziuni traumatice sau accident vascular cerebral. Severitatea sa variază de la o persoană la alta.

Aproape două treimi dintre pacienții cu această afecțiune pot elimina aproape sau în totalitate convulsiile prin medicamente, a spus dr. Kathryn Davis din Asociația Americană de Neurologie.

Din păcate, pentru unii, inclusiv pentru cei care au dezvoltat boala la o vârstă atât de fragedă, aceasta poate avea „tulburări cognitive semnificative”.

SUDEP

După cum sa menționat, cei cu epilepsie pot trăi o viață lungă, cu toate acestea, sunt complicațiile afecțiunii de care trebuie să fim atenți. Între timp, SUDEP ia viața a mai mult de 1 din 1000 de persoane cu boală, a spus CDC.

Kathryn a spus că acest lucru seamănă mult cu sindromul morții subite a sugarului , cunoscut și sub numele de moarte în pătuț, care se întâmplă de obicei copiilor cu vârsta sub 1.

SUDEP apare, de asemenea, în timpul somnului și poate fi cauzat de o criză care afectează ritmul cardiac sau capacitatea de a respira.

Cei care nu își pot gestiona starea sau cei care au dezvoltat epilepsie la o vârstă fragedă au un risc mai mare de a experimenta acest lucru. Deci, care este cel mai bun mod de a preveni acest lucru? Adică să lucrezi cu un profesionist din domeniul sănătății pentru a preveni convulsiile și pentru a te feri de declanșatoare precum alcoolul.