Beneficiile semințelor de Chia ce trebuie sa le stiti

Când auziți termenul „superaliment”, primul dvs. gând ar trebui să treacă imediat la semințele de chia. Nu numai că sunt pline de proprietăți medicinale și valoare nutrițională, dar există nenumărate moduri gustoase de a stimula rețetele zilnice. Aruncați o privire la trei motive importante pentru care ar trebui să începeți să încorporați semințele de chia în rutina zilnică - veți fi surprinși de rezultatele instantanee.

Ajută la pierderea în greutate

O mulțime de experți în sănătate au analizat semințele de chia și au ajuns la concluzia că pot ajuta la pierderea în greutate. Acum, deoarece semințele de chia sunt încărcate cu un conținut ridicat de fibre și proteine, înseamnă că fibra va absorbi cantități mari de apă, astfel că se va extinde în stomac - ergo, acest lucru crește plenitudinea și încetinește absorbția alimentelor.

Îmbunătățește performanța exercițiilor

Mai mult, ținând cont de ideea de scădere în greutate, trebuie să menționăm faptul că semințele de chia vă pot îmbunătăți performanța la exercițiu la fel de mult ca o băutură sportivă, dacă nu chiar mai mult. Majoritatea oamenilor știu că băuturile sportive sunt încărcate cu cofeină și zahăr, ceea ce înseamnă că trebuie să creșteți aportul de apă doar pentru a rămâne hidratat și pentru a menține o performanță echilibrată a corpului. Cu toate acestea, opțiunea pentru o băutură pre-antrenament pentru semințe de chia (și după post-antrenament) vă va oferi un val mai natural de energie și hidratare susținute.

Cea mai ușoară și poate cea mai gustoasă modalitate de a adăuga semințe de chia la regimentul de antrenament este doar cu o stropire de lămâie și o lingură de semințe de chia. Mai mult, puteți adăuga semințe de chia la iaurt pentru un plus de energie naturală.

Piele și îmbătrânire

Recent, cercetătorii din Mexic au descoperit că semințele de chia sunt pline cu o concentrație naturală totală de fenolici (antioxidanți), care este de aproape două ori mai mare decât se credea anterior. Mai mult, activitatea antioxidantă a arătat o oprire de aproape 70% din activitatea radicalilor liberi. Ce inseamna asta? Antioxidanții vor accelera sistemele de reparare a pielii, prevenind astfel deteriorarea ulterioară, cum ar fi îmbătrânirea prematură a pielii, care este cauza deteriorării radicalilor liberi.