Beneficiile nutritionale ale semintelor de mac de care probabil nu stiati

Beneficiile nutritionale ale semintelor de mac de care probabil nu stiati Beneficiile nutritionale ale semintelor de mac de care probabil nu stiati

Papaver smoniferum, așa cum sunt cunoscute științific semințele de mac, a fost un remediu tradițional de-a lungul secolelor. 

Florile sunt de culoare albă și galbenă în primul rând și indigene în regiunea estică a Mediteranei. Semințele florilor de mac sunt mici și rotunde și negre, albăstrui și gri deschis sau închis. 

Culorile depind de locul de cultivare. Semințele de mac au fost folosite de mult timp pentru a face mâncăruri tradiționale în multe țări și alimente la cuptor, de asemenea. 

Semințele și uleiul extras din ele pot trata tusea și durerile de cap și pot vindeca insomnia și astmul. Mai jos sunt câteva beneficii populare pe care le oferă semințele de mac.

Ca și în cazul tuturor semințelor, semințele de mac conțin cantități bune de fibre și substanțe nutritive. Din 9 grame de mac, primiți 1,6 grame de proteine, 3,7 grame de grăsimi, 2,5 grame de carbohidrați, 1,7 grame de fibre, 46 de calorii, 16% din valoarea zilnică a cuprului, 26% din valoarea zilnică a manganului, 7% din valoarea zilnică a magneziului, 10% din valoarea zilnică a calciului, 6% din valoarea zilnică a zincului, 6% din valoarea zilnică a fosforului, 5% din valoarea zilnică a fierului și 6% din valoarea zilnică a tiaminei. Mangan este disponibil în cantități optime în semințe de mac. Mineralul este vital pentru coagularea sângelui, precum și pentru sănătatea oaselor. Mineralul joacă, de asemenea, un rol cheie, ajutându-vă corpul să utilizeze bine grăsimile, carbohidrații și aminoacizii. Uleiul derivat din semințe de mac este o sursă excelentă de polifenoli. 

Polifenolul este un antioxidant care reduce riscul bolilor de inimă.

Plantele de mac sunt surse bune de codeină, morfină, tebaină etc., care au proprietăți calmante, de inducere a somnului și de calmare a durerii. 

Veți găsi acești compuși în diferite medicamente farmaceutice. Latexul puie, care este lichidul alb lăptos prezent în păstăia de mac, conține acești alcaloizi. 

Compușii cu opiu nu se găsesc în general în semințele de mac. Cu toate acestea, acestea ar putea fi contaminate cu astfel de compuși din cauza daunelor dăunătoare sau în momentul recoltării. 

Deși semințele de mac sunt adesea spălate pentru a arunca compușii de opiu înainte de a ajunge pe rafturile din supermarketuri, puteți pune mâinile și pe semințele de mac nespălate. Aceste semințe de mac acționează ca o alternativă naturală la câteva medicamente farmaceutice. 

Acestea fiind spuse, există destul de multe riscuri pentru sănătate asociate cu semințele de mac nespălate, inclusiv moartea accidental

Uleiul de mac este încărcat cu grăsimi mono și poli-nesaturate, care sunt bune pentru pielea dumneavoastră și sănătatea generală. 

Conform cercetărilor, dietele care au cantități mari de grăsimi nesaturate ajută la reducerea riscului de accident vascular cerebral și infarct cu aproape 17%. A avea o dietă cu grăsimi nesaturate este benefic. Dietele care au un raport ridicat omega-6: omega-3 ar putea provoca boli și inflamații. 

Ar fi mai bine pentru tine dacă stai departe de uleiurile care au un conținut ridicat de omega-6, cum ar fi uleiul de mac. 

Consumul regulat este riscant. Cantitatea de grăsime găsită în uleiul de mac poate fi favorabilă vindecării rănilor. Cu toate acestea fiind spuse, este necesară o cercetare detaliată

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, se știe că semințele de mac stimulează digestia, tratează astmul, tusea și durerile de cap și promovează sănătatea părului și a pielii. 

Deși nu există dovezi elaborate, substanțele nutritive disponibile în semințele de mac vă pot aduce beneficii, ajutând digestia, protejându-vă de câteva boli și îmbunătățind fertilitatea. Semințele de mac au cantități mari de fibre. 9 grame de semințe de mac îți oferă 1,7 grame de fibre. Prin urmare, semințele de mac vă pot îmbunătăți sănătatea intestinului și vă pot ajuta la reducerea constipației. Semințele de mac conțin, de asemenea, antioxidanți care vă pot proteja corpul de daunele celulare, o afecțiune care poate duce la destul de multe boli. 

Conform cercetărilor, femeile care au spălat produsele din ulei de mac spălate prin trompele uterine ar putea experimenta o fertilitate sporită. Rezultatele sunt, fără îndoială, destul de promițătoare.

Semințele de mac nespălate, așa cum s-a discutat mai sus, ar putea fi contaminate cu compuși de opiu care au câteva beneficii proprii. Dar semințele de mac nespălate nu trebuie consumate niciodată, deoarece ar putea exista unele riscuri pentru sănătate