Dovleacul si beneficiile surprinzătoare pentru sănătate de care probabil nu ai mai auzit până acum

Dovleacul si beneficiile surprinzătoare pentru sănătate de care probabil nu ai mai auzit până acum Dovleacul si beneficiile surprinzătoare pentru sănătate de care probabil nu ai mai auzit până acum

În afară de a fi o decorație de bază în timpul sezonului de Halloween, dovleceii sunt, de asemenea, una dintre cele mai populare arome de astăzi. De la latte la bere până la covrigi, dovleacul portocaliu a devenit oarecum inevitabil și, desigur, profitabil. Dovadă în acest sens sunt cele 200 de milioane de comenzi de Pumpkin Spice Lattes pe care Starbucks le-ar fi vândut în ultimul deceniu

În timp ce Lattes cu condimente de dovleac nu sunt de fapt epitomul unei alimentații sănătoase, dovleceii au o listă lungă de beneficii surprinzătoare pentru sănătate pe care toată lumea le poate profita.

O inimă sănătoasă

Potrivit unui studiu de la Harvard, s-a dovedit că o dietă bogată în fibre reduce riscul de a dezvolta boli coronariene, mai ales în comparație cu persoanele a căror dietă este săracă în fibre. Acest tip de carbohidrați poate fi găsit din abundență atât în ​​dovleac proaspăt, cât și în conserve.

Cu toate acestea, acest lucru nu înseamnă că se pot obține aceleași rezultate doar consumând deserturi cu dovleac. Experții sugerează că oamenii își pregătesc dovleacul în moduri mai sănătoase, precum prăjirea bucăților de dovleac împreună cu alte legume. Completarea salatelor cu semințe de dovleac este, de asemenea, o modalitate excelentă de a crește conținutul de fibre și nutrienți al unei mese simple.

Ajutor pentru pierderea în greutate

Și întrucât dovleacul este bogat în fibre, consumul acestuia poate ajuta pe cineva să se simtă mai plin pentru mai mult timp. Acest beneficiu este un lucru pozitiv pentru persoanele care încearcă să slăbească, deoarece fibrele îi pot ajuta să mențină foamea la distanță și să mănânce mai puțin la sfârșitul zilei. Pentru a intra în detalii, o ceașcă de piure de dovleac are doar 50 de calorii, dar are 3 grame de fibre.

Scăderea tensiunii arteriale

Între timp, s-a spus că uleiul din semințe de dovleac ajută la scăderea tensiunii arteriale și la prevenirea hipertensiunii arteriale. Acest lucru se datorează faptului că uleiul are fitoestrogeni, un compus derivat din plante care afectează organismul în mod similar cu hormonul estrogen.

Sleep Aid

Un alt beneficiu al consumului de semințe de dovleac este că pot ajuta pe cineva să se simtă relaxat, relaxat și chiar să adoarmă. Potrivit experților, acest efect se datorează conținutului de triptofan al semințelor, care ajută organismul să producă serotonină .

Wellness pentru bărbați

Dovlecii sunt, de asemenea, plini de antioxidanți și beta-caroten . Acești compuși pot servi drept protecție împotriva cancerului.

Uleiul din semințe de dovleac este apreciat în special pentru prevenirea creșterii nesănătoase a prostatei, astfel încât bărbații pot beneficia de adăugarea mai multor fructe în dieta lor.

Deoarece conține mai mult decât aportul zilnic recomandat de vitamina A, o simplă ceașcă de dovleac în cuburi poate ajuta o persoană să își mențină buna vedere și chiar să oprească declinul funcției retiniene cauzat de boala degenerativă a retinitei pigmentare.

Mai mult, vitamina poate ajuta, de asemenea, la menținerea sănătății dinților, oaselor și pielii.