Probabil că nu știați aceste lucruri despre avocado

Iubiți-i sau urăște-i, avocado sunt noua nebunie a sănătății care a preluat generația tânără. Adesea folosit în salate, acoperit cu pâine prăjită pentru micul dejun și încărcat pe chipsuri de tortilla, acest fruct versatil este aici pentru a rămâne, așa că am putea afla mai multe despre el.

Americanii consumă peste 22 de milioane de kilograme de avocado pe săptămână și acest număr va crește doar în următorii ani. Pentru populația obsedată de guacamole, iată câteva dintre cele mai fascinante fapte despre fructele lor preferate pe care probabil nu le știau până acum.

Avocado sunt numite pere de aligator

Oamenii adoră avocado. Atât de mult încât chiar i-au dat o poreclă numită „Pere de aligator”. Acum, acest lucru ar putea părea confuz pentru tine la început, dar dacă ești atent la textura pielii avocadoului copt, seamănă de fapt cu cea a unui aligator! Ca să nu mai vorbim că acest fruct cremos arată ca o pară din forma sa, de unde și porecla nebună. Dar, cu toată sinceritatea, un fruct aligator sau nu, ne iubim avocado!

Avosii sunt de fapt otrăvitori!

Ca oameni, putem consuma o duzină de avocado într-o ședință și putem fi complet bine, dar chiar și o cantitate mică din acest fruct poate fi periculoasă pentru animalele de companie. Acest lucru se datorează faptului că avosul conține o substanță chimică toxică numită persin, care este otrăvitoare pentru animale precum păsările, caprele, iepurii și porcii

Pe vremuri, avocado erau adesea amestecate cu brânză ca rețetă otrăvitoare pentru uciderea rozătoarelor. Cu toate acestea, multe studii moderne au arătat că consumul de avocado duce la probleme ușoare de stomac la unele pisici și câini, în timp ce altele nu sunt deloc afectate de acestea.

 

Ei fac o mască excelentă pentru păr

Avocado sunt pachete cu grăsimi sănătoase și umiditate, ceea ce înseamnă că și părul are nevoie de ele. S-ar putea să nu pară atrăgător, dar piureul de avocado face o mască de păr foarte bună. Grăsimile sănătoase vă vor bloca umezeala din păr și îl vor împiedica să se usuce sau să crească.

Avocado este, de asemenea, bogat în alte vitamine și minerale care vă ajută părul să crească mai repede și mai sănătos. O mască de avocado este, de asemenea, excelentă pentru rehidratarea scalpului uscat și prevenirea mătreții, care este principala cauză a căderii părului. Deci, în loc să păstrați avocado în bucătărie, păstrați-l în baie.

Ei cresc în perechi

Dacă ați plantat chiar și un copac de avocado în curtea dvs. (dacă nu ați făcut-o, acum este momentul potrivit!), Probabil că sunteți familiarizați cu știința din spatele procesului de polenizare a acestui fruct. Adevărul este că avocado nu polenizează singuri, motiv pentru care trebuie să fie plantați lângă un alt copac de avocado pentru a da roade.

Pe cât de ciudat pare, copacii de avocado cresc aproape întotdeauna în perechi. Ei bine, cu atât mai multe motive pentru a mânca acest fruct delicios. Avocado vine în 500 de soiuri diferite, dar cel mai abundent în supermarketurile din SUA este avocado Hass. 

Alegerea de avocado coapte

Într-o lume perfectă, fiecare avocado pe care îl tăiați este perfect copt și cremos, cu carnea pe care o curăță de pe piele. Dar, din păcate, au existat de multe ori când ți-ai tăiat avocado-ul scump în jumătate, pentru a descoperi că este greu ca o piatră. Pentru a evita dezamăgirea unui avo necoapte, există câteva modalități de a verifica dacă fructele sunt gata să fie consumate.

Una dintre modalitățile de a verifica acest lucru este ridicând avocado și simțindu-l în mână. Dacă se simte greu și are o piele aspră, verde închis, înseamnă că este coaptă și cremoasă. Chiar dacă cumpărați un avocado necopt, puteți pur și simplu să aruncați o pungă de hârtie și să o lăsați câteva zile până când se maturizează. Dacă doriți să accelerați procesul de coacere, vă recomandăm să puneți avocado lângă o banană timp de cel puțin 24 de ore.