Lucruri importante pe care trebuie sa le stim despre anxietate si despre tratarea eficienta a acesteia

Lucruri importante pe care trebuie sa le stim despre  anxietate si despre tratarea eficienta a acesteia Lucruri importante pe care trebuie sa le stim despre anxietate si despre tratarea eficienta a acesteia

Traim intr-un secol in care afectiunile precum anxietatea sau depresia sunt mai comune ca niciodata, chiar daca acestea nu se datoreaza in totalitate stilului de viata modern. Din nefericire insa,  desi aceste afectiuni sunt atat de comune in prezent, foarte multi dintre noi nu le intelegem pe deplin, sau nu prezinta niciun fel de interes pentru noi, pana in momentul in care acestea reusesc cumva sa puna stapanire pe noi si pe viata noastra. Anxietatea este o emotie fundamentala, pe care o intalnim la oameni din toate culturile existente pe glob. Poate ca intr-o prima etapa termenul ne suna putin strain, mai ales daca nu ne-am confruntat niciodata cu asa ceva. Cu totii avem perioade stresante in viata noastra, de care ne este teama si care creeaza foarte multa neliniste, insa de cele mai multe ori, reusim destul de usor sa preluam controlul asupra noastra. Anxietatea insa este o stare accentuata de neliniste, in care asteptam parca sa se intample ceva rau, in care parca nu ne mai simtim sub nicio forma in siguranta. 

Trebuie sa intelegem un lucru foarte important si anume faptul ca teama reprezinta un mecanism de aparare al organsimului nostru si este absolut normal ca uneori sa ne fie teama de situatii si lucruri pe care nu le cunoastem, insa atunci cand acest lucru se intampla in mod frecvent si pe perioade lungi de timp, putem vorbi despre stari de anxietate. Iata asadar cateva lucruri importante de stiut despre anxietate, modul in care aceasta se manifesta, dar si care sunt cele mai eficiente metode de tratamente la care putem apela cand  ne confruntam cu anxietatea

Anxietatea este o "emotie" pe care o traim cu intreg corpul.

Anxietatea nu este o afectiune care sa produca dureri fizice ci din pacate ea ne afecteaza viata de zi cu zi intr-un mod complet diferit. Desi pana intr-un anumit punct este absolut normal sa ne fie teama de diverse lucruri/situatii, atunci cand teama aceasta este pusa in fata tuturor siatuatiilor prin care trebuie sa trecem ,putem vorbi despre anxietate. Persoanale care sufera de anxietate adesea se confrunta cu simptome precum: ritm cardiac accelerat, respiratie ingreunata sau accelerata, muschi incordati, transpiratii, etc. Asadar, putem spune despre anxietate ca este o afectiune pe care un pacient o va resimti la nivelul intregului corp. 

Cum putem trata anxietatea si simptomele neplacute ale acesteia?

Un lucru important de avut in vedere este faptul ca cei suferinzi de anxietate, nu sunt sortiti nicidecum sa traiasca cu aceasta pentru tot restul vietii avand in vedere ca in prezent exista doua forme de tratament, care aduc rezultate foarte bune in ceea ce priveste tratarea acesteia. Una dintre ele este medicatia, care este prescrisa desigur doat de catre medicul de specialitate dupa ce s-a facut o evaluare amanuntita, iar cea de-a doua este reprezentata de psihoterapia cognitiv-comportamentala. Este insa necesar ca pacientul sa inteleaga faptul ca adresarea la medicul de specialitate reprezinta un strict absolut necesar si ca este esential sa se renunte la orice fel de prejudecati in ceea ce priveste acest lucru.