Păstrați-vă creierul sănătos și fericit făcând aceste lucruri simple

Păstrați-vă creierul sănătos și fericit făcând aceste lucruri simple Păstrați-vă creierul sănătos și fericit făcând aceste lucruri simple

O mulțime de oameni își îngrijesc corpul prin exerciții și protejarea pielii folosind protecție solară. În timp ce toate acestea sunt bune și bune, nu trebuie neglijat să avem grijă de ceea ce este probabil cel mai important organ al corpului: creierul

Acționând ca un centru de comandă, organul mic, dar puternic, controlează restul sistemelor corpului și îl menține funcționând bine. În timp ce cercetătorii încă găsesc misterul funcționării interioare a creierului, au aflat cum alegerile zilnice ale oamenilor pot afecta creierul în bine.

Iată câteva modalități susținute de știință prin care vă puteți menține creierul sănătos.

Socializează cu oamenii

Potrivit directorului asociat al Inițiativei de prevenire a Alzheimer Jessica Langbaum, dr., Angajarea socială cu alte persoane este unul dintre cele mai bune lucruri pe care le poate face o persoană pentru sănătatea creierului. Chiar și discuțiile mici cu cercul clubului de carte pot face mult bine.

A avea o viață socială activă poate proteja, de asemenea, oamenii de efectele negative ale cortizolului , principalul hormon al stresului din organism. A avea un nivel ridicat al acestui hormon poate afecta de fapt memoria cuiva, așa cum s-a constatat într-un studiu publicat în revista academică americană Neurology.

Mănâncă bine

Deși nu există încă un remediu pentru boala Alzheimer, unii cercetători au dezvoltat o dietă care ar ajuta oamenii să prevină declinul cognitiv pe măsură ce îmbătrânesc.

Denumită dieta MIND , acest mod de a mânca amestecă dieta mediteraneană cu DASH (Abordări dietetice pentru a opri hipertensiunea). De la introducerea sa în public, dieta sa dovedit a fi eficientă în prevenirea morții neuronilor și reducerea stresului oxidativ.

Invata ceva nou

După cum a spus prof. Dr. Tracey Shors, profesor de neuroștiințe și psihologie, creierului îi place noutatea. Astfel, ea recomandă oamenilor să se provoace învățând lucruri și abilități noi.

Shors a redus activități cum ar fi să facă puzzle-uri sudoku, deși folosește aceleași abilități de nenumărate ori. În schimb, ea susține activități care pot necesita o atenție deplină și o mențin pe cineva care își dezvoltă mai multe abilități pe măsură ce trece timpul, cum ar fi să înveți să vorbești o limbă nouă, de exemplu.

Dați prioritate pentru a vă potrivi

Experții citează, de asemenea, exercițiile ca o modalitate de a menține creierul și corpul în formă maximă. În primul rând, rămânerea activă s-a dovedit că reduce riscul oamenilor de a suferi accidente vasculare cerebrale și îi ajută să-și controleze mai bine tensiunea arterială. Mai mult, exercițiile fizice pot crește fluxul de sânge către creier, care poate reduce inflamația din cauza creșterii aportului de oxigen.

Dormi bine

Atunci când oamenii dorm, creierul începe să lucreze pentru a „curăța” deșeurile care s-au acumulat din cauza activităților cognitive din zi. Astfel, este imperativ să dormiți de bună calitate în fiecare seară.

Cei care se trezesc aruncând și întorcându-se ore întregi noaptea pot beneficia de a începe o „rutină de culcare” pentru a-i ajuta să adoarmă mai repede.