Scalp uscat? Incearca aceste remedii naturale simple

Multi oameni experimenteaza disconfortul unui scalp uscat. Nu te considera a fi singurul suferind!

Scalpul contine glandele sebacee care produc ulei pentru a-l mentine hidratat. Atunci cand productia de ulei este redusa, scalpul devine prea uscat.

Acest lucru poate aparea din mai multe motive. Unele cauze comune includ eczema, deficiente alimentare, infectii ale scalpului, expunerea la frig si vreme uscata, samponarea parului prea des si utilizarea produselor de ingrijire a parului care contin alcool.

Un scalp uscat poate provoca mancarime, roseala si iritatii si poate face parul sa para uscat si plictisitor. Lipsa de umiditate adecvata poate, de asemenea, sa slabeasca foliculii de par si chiar sa creasca pierderea parului. Deci, este important sa tratezi problema de indata ce o observi.

Din fericire, exista multe remedii simple si eficiente pentru a restabili umezeala scalpului si a trata uscarea.

Iata cele mai bune remedii pentru scalpul uscat:

1. Masaj cu ulei caldUn masaj cu ulei cald este cel mai bun si eficient mod de a restabili umezeala pierduta si de a trata scalpul uscat. Masajul cu ulei incurajeaza producerea naturala a uleiului, imbunatateste circulatia sangelui in foliculi si scalp, si asigura nutrientii esentiali pentru scalp.

2. Aloe VeraAloe vera este un alt remediu foarte eficient pentru un scalp uscat. Deoarece aloe vera este un hidratant grozav pentru piele, il puteti utiliza pentru a preveni si tratarea scalpul uscat.

3. MiereMierea este, de asemenea, un remediu bun pentru un scalp uscat si mancarime. Proprietatile antimicrobiene ale mierei pot ajuta la distrugerea oricaror microbi daunatori prezenti in scalp si la reducerea riscului de infectare.

4. Otet de cidru de mereOtetul de cidru de mere este un tratament excelent pentru un scalp uscat sau mancarime, mai ales daca problema se datoreaza psoriazisului, eczemelor sau matretei.

5. AvocadoUn alt fruct care poate ajuta la combaterea scalpului uscat si mancarime este avocado.