3 remedii uzuale pentru a-ti creste tensiunea

Pentru a putea convietui in liniste, sanatosi si fericiti, ste necesar ca in viata noastra sa existe un echilibru deplin. Principiul se pastreaza si atunci cand vine vorba de tensiunea arteriala, care este una optima in cazul in care se incadreaza in intervalul 10-13 (in functie de greutatea corporala). Insa, scaderile de tensiune ne pot afecta viata si atributiile, reducand disconfortul organismului. Daca ai un tensiometru in locuinta si iti poti verifica tensiunea iar aceasta este sub limitele normale, iata cateva remedii la care poti apela cu usurinta pentru a-si reface starea de spirit.

 

l  Zahar

Zaharul are capacitatea de a creste tensiunea arteriala. Daca nu suferi de diabet, consuma o lingurita de zahar sau zahar diluat in apa si bea amestecul. In scurt timp tensiunea ta va creste treptate si te vei simti mai bine.

 

l  Vin

Consumul de vin este din nou renumit pentru cresterea tensiunii arteriale. Bineinteles, asta nu inseamna ca ar trebui sa transformi consumul de alcool exagerat si sa-l transformi intr-o dependenta, ci sa consumi echilibrat aproximativ 50 ml de vin periodic.

 

l  Cafeaua

Consumul unei mici cantitati de cafea poate de asemenea sa contribuie la cresterea tensiunii arteriale. Mare atentie insa si la consumul de cafea, care se poate transforma intr-un viciu si care poate creste excesiv tensiunea.