Motive pentru care scierea este excelenta pentru creierul nostru

Când ați luat ultima dată un pix pentru a scrie ceva care este mai lung decât câteva silabe? Ei bine, se dovedește că creierul tău ar fi recunoscător dacă l-ai face mai des.

În zilele noastre, cu toții avem tehnologie în permanență la dispoziția noastră. Prin urmare, atunci când trebuie să ne transmitem sentimentele, să vorbim cu cei dragi, să creăm un memento sau chiar să ținem un jurnal, suntem mai predispuși să facem acest lucru folosind tastatura mereu prezentă. Ei bine, potrivit profesorului Marc Seifer, autorul The Definitive Book of Handwriting Analysis , există numeroase moduri în care ați putea beneficia dacă vă folosiți abilitățile de scriere de mână.

Ei bine, nu doar scriind orice! Creați un mesaj liniștitor pentru dvs. și scrieți-l de mai multe ori în fiecare zi. Profesorul Seifer susține că acest lucru poate crea un efect pozitiv, calmându-vă și reconectându-vă creierul. Simplu ca buna ziua! Gândește-te doar la un mesaj pe care vrei să ți-l dai și începe să-l notezi. Este deosebit de eficient pentru cei care au tulburări de deficit de atențieVĂ ACTIVEAZĂ CREIERUL MULT MAI MULT DECÂT SĂ TASTAȚI CUVINTELE

Se pare că creierul tău arată mult mai multă activitate dacă te hotărăști să notezi lucrurile cu mâna. Cercetările au arătat că regiunile creierului care sunt de obicei conectate la citire sunt foarte stimulate în situațiile în care vă folosiți propriile mâini, în timp ce acestea nu sunt dacă utilizați tastatura (sau smartphone-ul).

Scrierea nu numai că vă va ajuta în mare măsură coordonarea mână-ochi, dar vă va ajuta și creierul. Cu toate acestea, nu este suficient să mâzgălim cuvintele. Pentru a obține efectiv beneficiile complete, trebuie să vă asigurați că scrierea de mână este îngrijită și să depuneți eforturi în aceasta. Nu vă purtați doar ca și cum ați semna lucrarea mâzgălind scrisori care pot fi sau nu cursive.

Dacă sunteți un student care citește acest articol, acest mic sfat vă poate ajuta foarte mult. Scrie pe hartie. Folosește-ți mâinile. Știm că este mult mai ușor să deschideți doar prezentarea PowerPoint pe care a făcut-o prietenul dvs. harnic sau să-i imprimați fișierele și să studiați din asta, dar luați puțin timp și notați totul cu mâna. După cum mulți psihologi sunt de acord, îți vei aminti mai mult de toate.

Nu numai că vă va ajuta să vă amintiți materialul pe care încercați să îl învățați, dar folosirea mâinilor pentru a scrie informații va avea, de asemenea, un beneficiu pe termen lung pentru capacitățile creierului dvs. de a păstra noi informații. Scrierea cuvintelor vă ajută creierul să se concentreze asupra lucrului despre care scrieți. Această concentrare vă va ajuta să vă antrenați creierul să acorde prioritate informațiilor.

Da! Suntem conștienți că se pare că ne repetăm ​​aici. Cu toate acestea, nu suntem. Nu acesta este obiectivul despre care vorbeam. Ceea ce vrem să subliniem este că utilizarea stiloului și a hârtiei are un mare avantaj față de utilizarea computerului. Nu poți să-ți oprești brusc munca pentru a te uita la fotografiile pisoilor sau pentru a discuta cu prietenii tăi. Acum, nu este nimic în neregulă cu a lua o pauză și a naviga pe web timp de câteva minute! De fapt, mai multe studii au arătat că poate crește productivitatea pe termen lung. Cu toate acestea, este mult prea ușor să derulați prin fluxul de știri fără a reveni la munca dvs.

Pentru a rezuma, suntem pe deplin conștienți că uneori, utilizarea computerului dvs. este pur și simplu mult mai convenabilă. Este mai rapid, aveți opțiunea de a copia cantități mari de text cu câteva clicuri și este ușor de stocat. Cu toate acestea, de dragul creierului tău, măcar încearcă să-ți ții jurnalul „vechi”. Vă poate ajuta în atât de multe moduri încât ar fi o prostie să uitați cum să scrieți cu mâna dreaptă (sau stângă, nu judecăm).