Lucruri ce sa nu le spui unui persoane care este in depresie

Lucruri ce sa nu le spui unui persoane care este in depresie Lucruri ce sa nu le spui unui persoane care este in depresie

Intenția ta ar putea fi potrivită, dar cuvintele tale sunt potrivite? Există diferite situații în care o persoană care a avut probleme cu depresia lasă în cele din urmă gândul. Nu este momentul potrivit pentru cei din jur să fie judecători sau să spună lucruri rele persoanei respective. Este important în acest moment să oferiți persoanei feedback-ul corect, deoarece acesta poate ajuta persoana care se confruntă cu depresia să se ocupe mai bine de situație.

Există anumite lucruri pe care nu ar trebui să le spui vreodată unei persoane care se confruntă cu depresia.

Probabil că aveți intenția corectă și, evident, credeți că a spune cuiva să renunțe la gândurile lor triste este cel mai potrivit lucru de făcut. Cu toate acestea, astfel de afirmații reduc semnificația situației persoanei. Exercițiile fizice, alimentația corectă și somnul adecvat sunt, fără îndoială, importante, deoarece pot avea un efect pozitiv asupra nivelului de cortizol al persoanei deprimate. Cu toate acestea, aducerea la cunoștință a acestei sugestii atât de dezinvolt este ca și cum ai spune că este tot ce are nevoie persoana pentru a trece peste sentimentele de depresie. Sentimentul pe care îl are o persoană deprimată nu este doar tristețe și tipul de sfaturi pe care le poate primi oricine într-un articol aleatoriu de pe site-ul de wellness nu este suficient.

Capac: Nu spuneți niciodată unei persoane care se confruntă cu depresia să facă mai multă mișcare și pur și simplu să nu mai fie tristă

Există unii oameni care merg mai departe pentru a spune unei persoane care a deschis despre depresie că totul este în capul lor. În numele acordării de sfaturi, acești oameni adaugă, de asemenea, că și ei se întristează uneori. Spunându-le că aduce ideea că depresia este un lucru pe care îl pot depăși cu ușurință printr-o apăsare de deget și acest lucru nu este adevărat.

Nu este deloc util să îi spui unei persoane care se confruntă cu depresia că alții o suferă mai rău sau că viața lor progresează bine în comparație cu mulți oameni.

Deși intenția ta poate fi să-i ajuți să-și amintească că încă se confruntă cu lucruri bune, dar, de fapt, spunându-le să fie recunoscători îi va face mai probabil să se simtă vinovați decât să îi ajute să se simtă mai bine. De cele mai multe ori, persoanele care se confruntă cu depresia nu au nevoie de un memento, deoarece știu de fapt.

Capac: Nu este util să spuneți unei persoane care se confruntă cu depresia că alte persoane au probleme mai grave, deoarece provoacă un sentiment de vinovăție

Alternativ, există câteva declarații de ridicare pe care le puteți spune unei persoane care se confruntă cu depresie, care cu siguranță vă vor ajuta

A spune oamenilor care se confruntă cu depresia că îi iubești și că ești acolo pentru ei este ceva ce trebuie să audă mai des. Este foarte ușor pentru o persoană care se confruntă cu depresie să se urască pe sine sau pe ea însăși, deoarece simte că este ruptă și nu mai are nicio speranță.

Capac: Spune oamenilor care se confruntă cu depresia că îi iubești

ÎNTREABĂ-I CUM POȚI FI DE AJUTOR

Ar trebui să fii dispus să întrebi cum îi poți ajuta. Pentru ca o persoană care se confruntă cu depresia să se exprime de fapt, există o mare probabilitate că se confruntă cu ea de ceva timp și, în cele din urmă, au prins suficient curaj pentru a se deschide.

Să te întrebi cum poți fi de ajutor poate fi o fundătură, deoarece nici ei probabil nu au nicio idee. Depinde de dvs. să aduceți câteva sugestii. Trebuie să le verificați zilnic sau să obțineți un agent de curățenie care să le ajute cu apartamentul lor.

În orice fel puteți, încercați să vă ajutați, oricât de simplu ar arăta. Este posibil ca unii să nu-și dorească nimic, ci doar să-i asculți. Fii dispus să faci asta cu atenție. A face acest lucru este deosebit de puternic dacă ați trecut și prin acea fază din viața voastră și înțelegeți cu adevărat cum se simt. Nu este nevoie să vă prefaceți dacă nu ați experimentat-o, deoarece ar putea avea un efect negativ asupra lor, ceea ce i-ar face să se simtă mai izolați și mai singuri.

Capac: Unii ar putea dori doar să îi ascultați și ar trebui să fiți dispuși să faceți acest lucru cu atenție

SPUNE-LE CAT DE MULT CONTEAZĂ PENTRU TINE

O persoană care se confruntă cu depresia va simți adesea că nu contează sau că această lume este un loc încurcat în care nimic nu contează. De obicei, se traduce prin sentimentul lor că existența lor este total irelevantă. Prin urmare, ar trebui să încerci să îi spui persoanei cât de mult contează pentru tine.

Oferiți-le motive autentice pentru care credeți acest lucru și amintiți-le cum le considerați ca fiind daruri valoroase pentru dvs. și pentru lumea în general. Ar trebui să le oferiți întotdeauna aceste memento-uri. Nu ar trebui să vă săturați să repetați cât de mult îi iubiți, să întrebați ce puteți face pentru a-i ajuta și să le spuneți cât de mult înseamnă pentru voi.

Toată lumea trebuie să înțeleagă că cei care se confruntă cu depresia nu au nevoie de remedieri, în primul rând trebuie să fie auziți și, de asemenea, susținuți.