Pierderea memoriei este cauzata de mai multe lucruri decat stii

Institutul Național pentru Îmbătrânire notează că uitarea responsabilităților și sarcinilor tale zilnice poate fi abordată și ca un semn comun al îmbătrânirii. Pe măsură ce oamenii îmbătrânesc și corpurile lor se schimbă, părțile corpului lor, inclusiv creierul.

În consecință, cineva poate observa că le este nevoie de mai mult timp pentru a învăța lucruri noi sau a-și aminti informațiile la fel de bine ca ei. De asemenea, pot pierde ochelarii în mod constant. Cu toate acestea, toată lumea se grăbește mereu prin viață, prin urmare, să păstrați în minte sute de lucruri din lista dvs. de lucruri de făcut poate fi puțin dificil. Fiecare stingere, pop-up de memento, alarmă, listă de verificare ne menține ca adulți responsabili.

Pierderea memoriei se poate întâmpla și din cauza rutinelor zilnice extrem de ocupate, a sarcinilor de mamă cu trei copii și a unui loc de muncă cu normă întreagă. Filele computerului sunt de obicei descrise ca o metaforă a minții noastre, când prea multe file sunt ținute deschise, începe să rămână în urmă, aceeași idee este valabilă și cu operațiunile minții noastre.

Multitasking-ul are vina în spatele problemelor de memorie; cu toate acestea, aceasta nu este o problemă. Dacă nu vă amintiți când să vă ridicați copiii de la casa prietenului lor sau când soțul dvs. a menționat despre o petrecere la birou mai târziu în cursul zilei, nu este din cauza pierderii memoriei din cauza bolilor legate de memorie, pur și simplu, ați fost. nu te concentrezi și ți-ai distras atenția în altă parte

Iată câteva motive pentru a explica problemele de memorie:

  1. Anxietate sau stres

Lucrurile care vă fac mai greu să vă concentrați și să câștigați informații noi pot duce în cele din urmă la probleme de memorie. Anxietatea și stresul sunt una dintre ele. Ambele pot interfera profund cu atenția și nu permit ca toate formațiunile pe care le obțineți să fie procesate sau stocate în mod corespunzător în creierul dumneavoastră. Hormonul de stres care menține o treaptă de viteză afectează și hipocampul, în același mod, îngrijorarea pentru ceva ce se poate întâmpla sau nu are efecte similare asupra organismului ca și stresul.

  1. Depresie

Unul dintre cele mai comune semne de depresie, așa cum arată multe studii, include o tristețe profundă, scăderea plăcerii în lucrurile de care vă bucurați în mod normal, lipsa de impuls, printre altele. Uitarea poate fi, de asemenea, un semn al depresiei sau un efect secundar al afecțiunii. Un studiu în care participanții nu erau depresivi clinic, dar încă au raportat multe simptome legate de depresie. Cu cât au prezentat mai multe simptome, cu atât au fost raportate mai multe probleme de memorie.

Pe lângă depresie, stările normale de spirit, anxietatea, insomnia sau somnul excesiv sunt, de asemenea, probleme cu care se confruntă în perioada perimenopauzei.

  1. Lipsa de somn

Nu dormi suficiente ore este considerată a fi una dintre cele mai mari cauze neapreciate ale uitării. Prea puțin somn poate provoca în mod direct schimbări de dispoziție și chiar anxietate, care apoi contribuie la probleme de memorie. Dacă suferiți de tulburări de somn, cum ar fi apneea în somn, cel mai bine este să vă consultați medicul și să căutați un tratament.

  1. Medicamente

Tranchilizante, unele medicamente pentru tensiunea arterială, antidepresive și alte medicamente populare pot afecta memoria, de obicei provocând confuzie. Se știe că benzodiazepinele afectează memoria, la fel ca și o clasă de medicamente numite „anticolinergice”, care apar în tratamentele pentru incontinența urinară de efort, somniferele fără prescripție medicală și tratamentele pentru alergii precum Benadryl. Antidepresivele triciclice și anumite opioide dau, de asemenea, o lovitură memoriei.

  1. Abuzul de alcool

Substante precum opiu, opioide etc. si abuzul de alcool iti pot incetini sistemul nervos central care iti afecteaza memoria. Mai mult, abuzul de droguri vă poate micșora și creierul, iar oamenii de știință au reunit dovezi semnificative în spatele acestui lucru.