Efectele pe care le are muzica asupra memoriei

Muzica trezește simțurile umane, permițând ascultătorilor să călătorească înapoi la un moment din istorie pe care ar fi putut-o fi uitat. Muzica face acest lucru, oferind și artistului o cale de a-și exprima cele mai dragi amintiri și sentimente. De exemplu, ai putea să conduci și să ai un imn de școală veche pe lista ta de redare și te face să-ți amintești de strălucirea vechii profesori din școala primară, poate punându-ți câteva întrebări în clasă. Muzica are puterea de a transmite sentimente în rândul oamenilor, care îi duc înapoi în locuri pe care altfel nu le-ar fi revăzut și de a exprima sentimente pe care nu le-ați simțit de mulți ani. Unele dintre modalitățile prin care muzica poate afecta corpul și mintea includ:

. Pentru persoanele cu Alzheimer sau cu demență, muzica terapia este o activitate extrem de utilă și benefică în care se pot angaja. Aceasta poate include interpretarea, crearea, compunerea și ascultarea muzicii. Muzioterapia ajută la reducerea confuziei pe care o au acești indivizi prin stimularea memoriei lor de la distanță.

Îmbinând muzica cu activitățile zilnice, ajută persoanele cu pierderi de memorie să dezvolte un ritm care le va ajuta să-și amintească activitățile pe care ar trebui să le efectueze. De asemenea, ajută la îmbunătățirea capacității lor de a face activitățile la timp.

Ascultarea muzicii trezește emoții. Redarea muzicii pentru o persoană dragă declanșează anumite emoții, care comunică mesaje acelei persoane. Muzica acționează ca o punte pentru a transmite un mesaj atunci când cuvintele nu sunt adecvate.

Efectele puternice ale muzicii asupra minții și corpului sugerează cât de importantă este aceasta în multe aspecte ale vieții, așa cum am discutat mai sus.