Care sunt efectele negative ale dulciurilor

Pe cat sunt deseori de savuroase si de preferate atat de catre cei mici, cat si de catre cei mari, dulciurile aduc in viata noastra atat un aport positiv, cat si unul negativ. Aici nu ne limitam doar la un anumit tip de dulce, fie el un dulce facut in casa, unul luat de la o cofetarie sau cel ambalat.

Principala problema in cazul dulciurilor o reprezinta deseori continutul ridicat de zahar insa, in situatii exceptionale, la baza aspectelor negative se mai pot afla si alte ingrediente ca ciocolata, margarina, conservantii etc.

Asadar este recomandat sa consumi dulciuri cu moderatie, sa le reduci cat de mult posibil si sa acorzi o atentie deosebite la ingredientele pe care acestea le au la baza.

  

Zaharul existent in dulciuri amplifica dezvoltarea multor bacterii si infectii deja existente in corp sau aparute pe parcursul vietii. Astfel, multe bacterii se hranesc cu zaharul pe care il contin o serie de alimente, in special cu cel provenit din dulciuri, care este intr-un raport si in cantitati mai mari fata de continutul prezent in legume si fructe. Daca va confruntati cu diferite afectiuni care va impiedica sa consumati zahar sau daca va confruntati cu o serie de afectiuni de sunt accentuate de consumul de zahar, puteti sa inlocuiti zaharul procesat cu cel natural pe baa de stevie, cu 0 % indice caloric si glicemid, ideal chiar si pentru diabetici.

 

De asemenea, zaharul si ciocolata sunt doua elemente care pot favoriza si accentua aparitia cosurilor. Aceasta actiune se bazeaza tot pe faptul unei infectii in corp care accentueaza odata cu consumul acestor ingrediente sau poate fi pur si simplu un raspuns al corpului in raport cu tolerantele acestuia.

 

De asemenea, la fel de bine cunoscut este si faptul ca, in cazul consumului excesiv de dulciuri, poti lua semnificativ in greutate. Asadar, daca nu esti multumit de conformatia corporala pe care o detii sau daca doresti sa renunti la cateva kilograme in plus, va fi necesar sa diminuezi cat de mult posibil cantitatea de zahar si sa-I gasesti inlocuitori mai sanatosi ca fructele sau indulcitorii naturali.