Beneficiile semintelor asupra organismului

Semintele crude sau prajite sunt din ce in ce mai prezente in gustarile, deserturile si mesele principale ale oamenilor. Pe langa faptul ca preparatele cu si din seminte ofera un plus de savoare alimentelor, acestea vin totodata si cu numeroase beneficii pentru organism pe care vi le vom prezenta astazi.

 

Beneficiile semintelor asupra organismului

 

Unul dintre beneficiile principale este continutul ridicat de acizi grasi si produsi esentiali de origine vegetala, astfel incat semintele pot contribui la sanatatea organismului printr-un aport de uleiuri sanatoase si hranitoare.

Aceste uleiuri si seminte contin la randul lor o sursa importanta de nutrienti, reprezentata de vitamine si minerale care ofera energie, stimuleaza tranzitul intestinal, si contribuie astfel la sanatatea si vitalitatea organismului.

De altfel, beneficiile consumului de seminte se pot vedea atat in starea de spirit si productivitatea zilnica, cat si in ceea ce priveste grija parului sau a unghiilor. Totodata, semintele de dovleac crude de exemplu, consumate zilnic si pe stomacul gol, previn si trateaza aparitia si dezvoltarea paratilor in organism. Iar aceste seminte pot fi consumate de copii, dar si de adulti, fara probleme sau efecte adverse.

Asadar, daca nu ai fost pana acum un fan al semintelor, nu e niciodata prea tarziu sa transformi aceste alimente intr-o sursa de vitalitate zilnica.