46% dintre americani spun că guvernul nu este pregătit pentru coronavirus

46% dintre americani consideră că guvernul SUA nu este suficient de pregătit pentru a face față coronavirusului, potrivit unui nou sondaj Insider. Acest lucru a crescut cu șase puncte procentuale fata de un sondaj efectuat la sfârșitul lunii februarie

Sondajul Insider a constatat, de asemenea, că 65% dintre americani sunt îngrijorați la un anumit nivel cu privire la modul în care coronavirusul îi va afecta viața de zi cu zi. 

Administrația Trump s-a confruntat cu critici răspândite cu privire la răspunsul său la coronavirus, în special din lipsa kiturilor de testare. 

Americanii au din ce în ce mai multe șanse să spună că nu consideră că guvernul american este pregătit să se ocupe de noul coronavirus, potrivit unui nou sondaj Insider, și, de asemenea, este ceva mai probabil ca în urmă cu o săptămână să spună că sunt preocupați de virus. au un impact asupra vieții lor de zi cu zi. 

Insider i-a întrebat pe americani dacă consideră că guvernul SUA este suficient de pregătit pentru a face față cazurilor de coronavirus. 24% au spus „nu sunt atât de pregătiți”, în timp ce 22% au spus „deloc pregătiți”.

Pe scurt, aproape jumătate din SUA (46%) nu este deosebit de încrezător în capacitatea guvernului federal de a gestiona noul coronavirus. Atunci când au fost chestionați la aceeași întrebare la sfârșitul lunii februarie, 40% dintre americani au declarat că nu au simțit că guvernul este pregătit. 

Între timp, între 28 februarie și 5 martie, a existat și o ușoară abordare a numărului de americani care spun că, coronavirusul va avea un impact asupra vieții lor de zi cu zi. Pe 10 martie, guvernatorul din New York a anunțat că școlile se vor închide în New Rochelle timp de două săptămâni pe fondul unui focar de coronavirus acolo, iar trupele Gărzii Naționale din New York vor ajuta cu răspunsul.

La sfârșitul lunii februarie, 61% dintre americani au declarat că sunt extrem de / foarte sau oarecum îngrijorați de modul în care virusul le-ar afecta viața de zi cu zi. Aproape o săptămână până în martie, aceasta a fost de până la 65%. 

Administrația Trump s-a confruntat cu critici pentru desfășurarea lentă a kiturilor de testare pentru noul coronavirus, ceea ce a afectat capacitatea guvernului de a înțelege amploarea focarelor din SUA. În același timp, președintele Donald Trump și-a contrazis în mod regulat consilierii cu privire la coronavirus, în timp ce a încercat să reducă impactul. 

La nivel mondial, peste 116.000 de persoane au fost infectate și peste 4.000 au murit. În SUA, 27 de persoane au murit din cauza coronavirusului și au fost raportate peste 760 de cazuri.