Expertii ne spun diferentele dintre raceala si gripa

Se intampla mereu, intr-o zi cand ne trezim cu durere in corp, frisoane, febra, congestie nazala si o alta serie de simptome care ne arata ca suntem evident bolnavi. Cautam pe internet acele simptome pentru a vedea ce boala este si intalnim doua rezultate posibile: gripa si raceala comuna.

Contrar a ceea ce v-ati gandit, aceste doua boli nu sunt aceleasi, un organism va fi responsabil pentru a lupta impotriva uneia si va trece in cateva zile, iar cealalta, ar putea cauza complicatii sau chiar avea consecinte fatale.

Am vorbit cu un specialist in boli respiratorii pentru a clarifica care este diferenta dintre gripa si raceala obisnuita. Vrei sa stii ce ne-a spus? Atunci continua sa citesti.

Vorbind despre simptome, care sunt principalele diferente intre raceala si gripa?

Pentru a incepe, trebuie sa clarificam ca gripa este cauzata de virusul gripal, ambii termeni fiind sinonimi. La randul sau, raceala, este generata de alti virusi. Infectiile cauzate de gripa sunt mult mai severe decat o raceala obisnuita, simptome precum febra si cefalee sunt mai intense si exista un atac general asupra intregului corp, acesta fiind cel mai important factor diferential.

Cu simptome similare, cum putem identifica cu usurinta daca suntem infectati cu gripa sau raceala?

Putem spune de severitatea bolii. Atunci cand suntem in incapacitatea de a merge la scoala sau la munca, este vorba despre gripa. O raceala obisnuita nu are atatea complicatii si, desi exista disconfort, nu ne impiedica sa ne indeplinim sarcinile zilnice.

Deoarece gripa este o boala atat de dificila, care este cel mai bun mod de a o trata?

Cel mai bun mod de a preveni infectiile cauzate de gripa este vaccinul. Putem lua alte masuri, cum ar fi sa ne mentinem izolati de oamenii care ne pot infecta. Toate aceste masuri de precautie sunt bune, dar cea mai importanta este vaccinarea.