Ce spun expertii despre amestecul drogurilor cu sexul

Unele droguri pot afecta comportamentul sexual, libidoul, placerea sexuala sau pot cauza un anumit dezinteres. Altele altereaza raspunsul sexual, erectia, ejacularea si orgasmul. Acest lucru diminueaza, de obicei, placerea pentru ca modifica chimia nervilor care regleaza raspunsul sexual.

 

Drogurile si sexul formeaza un amestec exploziv, indiferent unde te uiti. „Beneficiile erotice aparente si initiale ale drogurilor ascund un sfarsit dramatic al erotismului. Drogurile, in plus, nu imbunatatesc capacitatea de seductie, nici relatia dintre sexe, ci mai degraba o deterioreaza. Echilibrul dintre beneficiu si risc este devastator pentru erotismul si arta oamenilor iubitori „, spun specialistii.

 

Majoritatea medicamentelor (alcool, pilule, joint, cocaina …) modifica perceptia (pierderea controlului si puterea de decizie) si, prin urmare, exista un risc mai mare de a practica sex impus (a face sex chiar sa stiti ce faceti), care implica aparitia unei sarcini sau raspandirea de boli cu transmitere sexuala.

 

CE SE POATE INTAMPLA CU MINE DACA FAC SEX SUB INFLUENTA DROGURILOR?

Cele mai multe medicamente (pastile, joint, cocaina …) modifica perceptia si, prin urmare, exista un risc crescut de sex impus care implica sarcina sau infectii cu transmitere sexuala.

 

DACA IAU DROGURI, PLACEREA MEA SEXUALA VA CRESTE?

Unii oameni spun ca anumite medicamente sunt afrodiziace cresc placerea sexuala. Este posibil ca, in anumite circumstante, sa se intample acest lucru, dar, in general, ele fac ca relatiile sexuale sa fie dificile deoarece favorizeaza pierderea libertatii de exprimare a dorintelor noastre.

 

De-a lungul timpului, medicamentele pot provoca dificultati sexuale, cum ar fi lipsa orgasmului sau lipsa erectiei.

 

DE CE, CAND BEAU PREA MULT, AJUNG GREU LA ORGASM?

Alcoolul este un deprimant al sistemului nervos si, prin urmare, poate impiedica orice functie pe care acest sistem o reglementeaza, cum ar fi orgasmul. Este necesar sa se tina cont de faptul ca orgasmul este compus dintr-o serie de senzatii care regleaza si guverneaza creierul.

 

Abuzul si dependenta de substantele psihoactive este in prezent o problema majora si o amenintare la adresa sanatatii. Printre substantele psihoactive capabile de a fi susceptibile de abuz si care determina dependenta sunt alcool, amfetamine, halucinogene (LSD, mescalina), canabis sau marijuana, cocaina, fenciclidina (PCP), inhalante (hidrocarburi. Solventi, clorura de etil), nicotina, opiaceele (naturale: morfina; semisintetice: sintetice heroina: codeina), sedative, hipnotice sau anxiolitice (benzodiazepine si barbiturice).