Sanatatea si sexul

Fiecare stie ca raporturile sexuale provoaca senzatii intense. Dar, dincolo de placere, acestea au virtuti terapeutice nebanuite. In timpul actului sexual se produce o adevarata unda de soc care se transmite din muschi in muschi. Contractandu-se puternic, muschii abdominali sunt supusi unei gimnastici puternice, care antreneaza intre altele o actiune pozitiva la nivel cardio­vascular. Debitul sangelui creste in mod spectaculos. In concluzie, atunci cand se afirma ca dragostea reprezinta oxigenul vietii, aceasta nu este lipsit de temei. Plamanii, aflati in stare de suprapresiune, evacueaza cantitati impresionante de aer. Oxigenul care aflueaza in sange evacueaza astfel in trecere toxinele nedorite.

In ceea ce priveste inima, ritmul cardiac trece de la 80 de batai pe minut la 140 in faza de excitatie. In momentul orgasmului el poate atinge 180 batai pe minut. Orgasmul cedeaza locul unei relaxari fizice si psihice incomparabile, mai buna decat cea pe care ar fi in stare sa o produca toate tranchilizantele si somniferele din lume.

Spre deosebire de femeie, barbatul traieste o scadere brutala a tensiunii. Iata de ce, imediat dupa amor, atatia domni parasesc bratele partenerei lor pentru a se lasa sa cada in cele ale lui Morfeu! Dar chiar daca faza de destindere este mai treptata la femeie, si unul si celalalt vor profita de un somn profund si odihnitor.

Facand dragoste, stimulati sistemul limbic (partea creierului care regleaza emotiile), ganglionii si numerosi hormoni. Produceti in masa endorfine, hormoni euforizanti. Acestea va ajuta sa ganditi si sa percepeti viata in roz. Ele au, de asemenea, un remarcabil efect antalgic (antidureros).

Tratament recomandat tuturor, in doze nelimitate...