Tu cum alegi taberele de dezvoltare personala pentru copii?

Tu cum alegi taberele de dezvoltare personala pentru copii? Tu cum alegi taberele de dezvoltare personala pentru copii?

Ok, mai avem un pic si facem exact ca la gradinita cu felul agresiv si pueril de a face publicitate. PICK ME, pick me! 123urban vorbeste despre anunturile sau formula de inselatorie a multor feluri de cursuri cu si despre copiii dumneavoastra.

Parinti! Cand vedeti scris TREBUIE de mult prea multe ori, cand ti se face o pagina si jumatate de prezentare pentru un lucru de la sine stiut si mai ales cand exista un text ca acesta: "Vor invata ca este in regula sa te simti incomfortabil in anumite situatii, cand inveti ceva nou din aceasta experienta. Pe viitor experienta din tabara il va ajuta pe cel mic sa fie mai increzator in fortele proprii si mult mai motivat." e clar ca ceva este total in neregula.

Cum adica e in regula (in regula facuta de cine cand?) sa te simti incomfortabil si basca o mai luam si ca motivatie dupa asta...hello!? Psihologia, pedagogia, terapia, dragii mei colegi sunt foarte grele, mai ales c and le aplici. 

Ar trebui sa treceti de cuvinte, si sa mergeti pe impulsul pe care ti-l da acea persoana, cand o vezi, si, mai ales, pe ce crezi tu ca are nevoie copilul tau. Imi permit sa spun vorbe si sa dau sfaturi indrumandu-va sa va aruncati privirea asupra talentului micutului, sa tineti mult cont de veleitatile si felul sau de exprimare si sa socotiti foarte bine inainte de a lua hotarari pentru o alta persoana in devenire.

Fiul/ fiica dumneavoastra este un membru al societatii din care faceti parte si viitorul se cladeste si se va cladi cu un spectru emotional puternic. Iar acesta, dragii mei, se faureste in familie si cu multa iubire nu cu tot felul de cursuri de copii ce promit marea si sarea. Sunt sigura ca daca discutati cu un psiholog sau un pedagog va va impartasi aceleasi idei iar maniera in care va aduceti la cunoastere copilul nu cred ca trebuie sa fie luata ca un simplu "suport de curs", ca niste reguli aplicate pe orice personalitate cu orice temperament.

Oare repetitia dintr-un anunt si sacadatul "dezvoltare personala" gasit deja pe sub toate afisele pe langa toate tonetele de ziare si mai ales prin toate colturile pe net nu va imbacsesc perceptia reala a expresiei si mai ales nu cumva eclipseaza de multe ori specialistii ce nu au cu siguranta atata nevoie de reclama?

Taberele, un cuvant magic la care parintii sunt atenti. Mare atentie, doamnelor si domnilor, cu cine si cum va lasati copiii! Azi nu mai e ok sa vina copilul acasa cu o infectie alimantara si bine inteles sa nu aveti pe cine sa dati vina ulterior, in zilele noastre nu mai e normal sa ne avantam in orice fel de apa, clima sau mai stiu eu ce experimente fac ei in natura. Natura se experimenteaza destul la orele de chimie sau la programe special autorizate si specializate in dezvoltarea cunostintelor de acest gen, nu in tabere! In tabere, consider ca socializarea merge de la sine si in plus activitatile de joaca (supravegheate macar daca nu facute ca program) sa aiba o treaba macar asemanatoare cu cercetasi si sa ajunga macar la primul nivel de perceptie al unor informatii legate de mediul in care traiesc.