12 carti de filosofie si dezvoltare personala care trebuie citite

Lectura filozofiei este una dintre sarcinile discreditate, putin apreciate sau gresit intelese astazi. Desi este o disciplina care are o legatura extrema cu fiinta umana – dar care nu este. Filosofia nu este stiinta, nu este religie si nu este ideologie, ci subliniaza toate cele trei indistincte. De fapt, am evita multe certuri daca partile aflate in conflict ar sti mai bine filosofia care sustine cauzele pentru care par a fi intotdeauna gata sa se certe. Din mainile celor mai populari scriitori, tot mai multi oameni cauta carti de filozofie. Iata o selectie de lucrari care nu pot lipsi in biblioteca dvs.

Astazi, tot mai multi oameni cauta optiuni pentru a invata despre acest subiect si pentru a se bucura de experiente in reflectii mai profunde cu privire la problemele cotidiene. Am creat o selectie cu cele mai bune carti de filosofie dintre cei mai buni scriitori curenti si clasici ai tuturor timpurilor.

Ne intrebam de multe ori cu ce carte sa incepem. Unele carti sunt mai complexe decat altele, unii filozofi sunt mai obscuri decat altii. Si daca toti merita atentia noastra, unii se dovedesc atat necesari, cat si accesibili. Am compilat cartile noastre filosofice care „trebuie citite”.

Cele mai bune carti de filosofie si dezvoltare personala

Cine suntem? Unde mergem? Ce este dragostea? Ce este durerea? Cum sa fii mai fericit? Exista multe probleme abordate de filosofie si o face cu un limbaj din ce in ce mai simplu, disponibil pentru toata lumea. Aici, o lista pentru a va bucura de lecturi bune.

Care este scopul filosofiei? de Darío Sztajnszrajber

Filosofia secolului XXI pentru incepatori, de Armando Longseller

Tao Te Ching, de Lao Tsé

Principiile filosofiei, de Adolfo P. Carpio

Lumea Sofiei, de Jostein Gaarder

Asa a vorbit Zarathustra, de Friedrich Nietzsche

Baguete, de Platon

Scrisori catre Lucilio, de Seneca

Etica, de Aristótel

Crima si pedeapsa, de Dostoievski.

Replublica, Plato

Dincolo de bine si rau, Nietzsche