Cum alegi cea mai buna carte de dezvoltare personala

Cum alegi cea mai buna carte de dezvoltare personala Cum alegi cea mai buna carte de dezvoltare personala

O carte de dezvoltare personala este un text al carui scop este de a-i face pe oameni sa se imbunatateasca emotional sau financiar. Prin urmare, astfel de scrieri includ adesea sfaturi si tehnici care ii ajuta pe oameni sa-si rezolve problema.

Exista doua tipuri de carti de dezvoltare personala: eseu sau naratiune. Primele prezinta o problema specifica si ofera instrumentele necesare pentru rezolvarea acesteia. In schimb, acestea din urma, incearca sa promoveze auto-perfectionarea prin romane si povesti.

Cum alegeti o carte de dezvoltare personala

Cand decideti sa cumparati cele mai bune carti de dezvoltare personala, va sugeram sa luati in considerare urmatoarele criterii de achizitie: autor, argument, prezentare si dimensiuni. Nu uitati sa o alegeti pe cea care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs.

Ce este o carte de dezvoltare personala si care sunt avantajele acesteia?

O carte de dezvoltare personala este un text al carui obiectiv este de a ajuta persoana care o citeste sa imbunatateasca problemele specifice din viata sa. Din acest motiv, este obisnuit ca aceste carti sa se ocupe de imbunatatirea personala, imbunatatirea obiceiurilor personale si despre tehnici care ajuta la relationarea cu alte persoane.

Inainte de a cumpara o carte de dezvoltare personala, luati in considerare urmatoarele: acestea nu ofera formule magice, asa ca va trebui sa va faceti partea pentru ca aceste sfaturi sa functioneze. Luati in considerare faptul ca exista carti care merg mai mult spre domeniul metodelor si sarcinilor. Alegeti-o pe cea care satisface cel mai bine nevoile dvs. imediate.

Exista carti de dezvoltare personala bazate pe fictiune?

Spre surprinderea unora, multe carti de dezvoltare personala se bazeaza adesea pe fictiune pentru a-si transmite mesajele. Genul roman este modalitatea ideala de a face acest lucru, deoarece se distreaza si, in acelasi timp, lasa lectii excelente. Unul dintre principalii autori cu acest stil este Paulo Coelho, cu lucrarea sa „Alchimistul” (1988).

„Vida de Pi”, de Yann Martel, este un alt titlu pe care il putem gasi in sectiunea de dezvoltare personala, insa pastreaza un format roman, care a fost transformat si intr-un film in 2012. Un alt „roman de dezvoltare personala” este „ Si tu imi spui sa vin, o sa las totul ... dar spune-mi, vino”, de Albert Espinosa, este un best seller care a multumit milioane de cititori.

Este important sa revizuiti istoricul si acreditarile autorului de la care intentionati sa achizitionati o carte. Unii scriu fara a fi specialisti, prin urmare, este recomandat sa nu alegeti materialele respective si sa optati pentru autori mai profesionisti cu o vasta experienta. Amintiti-va ca scopul unei carti de dezvoltare personala este sa va imbunatateasca viata si sa nu o inrautateasca. Luati acest punct in serios pentru ca se poate intampla, ceea ce citim ne schimba.

Este important sa verificati modul in care este scrisa cartea inainte de a o cumpara pentru a vedea daca va atrage atentia. Observati, autorul a folosit un stil simplu si atractiv, fara atatea tehnicitati care nu sunt usor de asimilat. Pe de alta parte, indexul va va oferi claritate in continutul lucrarii, deci verificati daca contine subiecte care va intereseaza.

In zilele noastre, cunoasterea diverselor opinii ale cititorilor este usoara cu ajutorul internetului. Verificati paginile de recomandari sau comentariile de la librariile online pentru a afla despre cartea pe care doriti sa o cumparati. Doar aveti grija la unele comentarii, deoarece oamenii pot fi impartiali sau exagerati cu privire la ceva din carte.

Uneori titlul unor carti va atrage probabil atentia. Uneori sunt pline de umor sau senzationale. Va recomandam sa stati departe de titlurile care transmit grosolanie, partinire sau insulta pentru o comunitate.