De ce sa citesti carti de dezvoltare personala

De ce sa citesti carti de dezvoltare personala De ce sa citesti carti de dezvoltare personala

Popularitatea cartilor de auto-ajutor continua sa creasca. Nu mai sunt doar carti, bloguri de dezvoltare personala, programe radio, podcast-uri sau canale YouTube, care incearca sa ne ajute (un alt lucru este daca reusesc) sa fim mai fericiti, mai constienti si sa traim mai bine.

Cu aproximativ 7.000 de ani in urma, oamenii au lasat primele semne ale competentei lor lingvistice atunci cand au inceput sa scrie, iar intrebarea este:

Pentru ce?

Misiunea sa a fost sa transmita cunostinte, povesti sau credinte generatiilor urmatoare sau altor culturi.Dupa atatia ani, gasim lucrari adevarate, iar intrebarea care apare in acest moment este:

Ce ne poate aduce toate acestea?

Dupa ce impartasim diferite viziuni timp de atatea saptamani si crestem numarul de adepti, este momentul ideal pentru a transmite ceea ce ne ofera lectura , in acelasi timp in care o consolidam in subconstientul nostru.

5 motive pentru a citi carti de ajutor

1. Va vor schimba atentia

Modul nostru de a vedea lucrurile determina modul in care traim si cum trecem prin diferitele momente din viata noastra. Norocul este neutru, nici bun, nici rau si nu va fi niciodata responsabil pentru nimic. Este diferitele abordari care iti tesesc viata si este acolo, in schimbarea perspectivei, unde trebuie sa acorde atentie schimbarii „lumii tale”. Cartile de auto-ajutor va vor oferi un impuls prin reflectii si exemple de evenimente reale.

2. Va vor inspira

Momentele de blocaj existential sunt caracterizate de un haos care va impiedica sa vedeti clar. Ce sa fac? Cum? Cand? Care este calea mea? O parte din aceste carti dezvoltare personala de citit sunt scrise dupa ce autorul a depasit momente cruciale, iar o alta parte este scrisa de mari inspiratori si cunoscatori ai intruchipurilor mintii, astfel incat citirea lor constienta, cu siguranta, te va motiva si va aprinde asta. 

3. Vor fi ca acel prieten bun

Daca va veti simti rau, vor fi ca acel prieten bun, care va agita cu cuvinte si va trezesc, atunci cand va trebui sa iesiti din acele bucle toxice de negativitate in care va cufundati uneori. Te vor face constient de multe dintre blocurile care te impiedica sa inaintezi. Vor sterge orice rezistenta victima care va impiedica sa iesiti din fantana. Veti gasi in ele motive si sfaturi bune de a trai, de a urma, de a crea, de a va deplasa si nu veti cadea niciodata in mila de sine distructiva.

4. Te vor ajuta sa te cunosti mai bine pe tine insuti

Nu trebuie sa va petreceti rau. Cititi carti de ajutor personal este cel mai bun dintre imersii in voi. Vei sti ce este in interiorul tau care te face sa actionezi intr-un fel sau altul. Ei vor pune pe masa punctele tale forte, punctele tale slabe si cum sa lucrezi la ele pentru dezvoltarea noastra personala.

5. Veti invata sa va gestionati emotiile

Un bun management al emotiilor este una dintre cheile unei vieti de pace. Aceste carti va vor oferi instrumente si strategii pentru a invata sa va recunoasteti starile emotionale si sa actionati cu inteligenta emotionala.

IMPORTANT: NU cititi carti de auto-ajutor daca ...

- Intentionezi sa le citesti ca pe o lectura usoara, care nu necesita concentrare sau efort.

- Vei transforma paginile fara cel mai mic interes de a lucra singur.

AMintiti-va: Cititi carti de ajutor personal inseamna ...

- Doar un baston care sa te sprijine. Restul lucrului, trebuie sa faceti interiorizand si facand mesajul dvs. al vostru, bazat pe recitirea din nou si din nou, punctand, subliniind, gandind si reflectand. Si ia-le invatarea in practica, in viata ta de zi cu zi. Este un efort comun si sunteti actorul principal!