Cele mai citite carti din toate timpurile

Cele mai citite carti din toate timpurile Cele mai citite carti din toate timpurile

Din fericire pentru iubitorii de literatura, inca se mai scrie, si se scrie mult. Despre cat de bune sunt volumele care au vazut lumina tiparului, aici este ceva mai mult de discutat. Din fericire, fiecare poate alege ceea ce ii place sa citeasca.

Dar oare care sunt cele mai citite carti din toate timpurile? Un raspuns ar putea fi in randurile de mai jos, iar multe dintre cartile prezentate se regasesc si pe site-ul elibrarie pentru cei interesati de ele.

Biblia

Este, fara indoiala, cartea cea mai citita din toate timpurile. Este considerate best-seller-ul absolut, care inca se mai tipareste si se vinde in numeroase exemplare, si care a fost sau este citita de cam toata lumea, chiar si de cei de alte religii. De fapt, aproape ca nici nu mai era nevoie sa precizam asta, nu-i asa?

Micuta carte rosie

Nu, nu este vorba despre un roman de dragoste sau ceva de genul. Rosul din titlu are legatura cu Partidul Comunist Chinez, si in paginile cartii se gasesc vorbe de duh ale presedintelui Mao Zedong, pe care acesta le-a rostit in perioada 1943-1976. Chiar daca pare greu de crezut, aceasta carte s-a vandut pana acum in aproximativ 900 de milioane de exemplare. Ce-i drept, și chinezii sunt destul de multi!

Ciclul Harry Potter

Romanele lui J. K. Rowling in care eroul principal este micul vrajitor Harry Potter au inregistrat un succes fantastic. Adulti si copii deopotriva il adora pe Harry si ii citesc cu sufletul la gura aventurile sale. De asemenea, ecranizarile romanelor au adus incasari record.

Stapanul Inelelor

Trilogia semnata de J.R.R.Tolkien concureaza cu „Harry Potter”, si nu putini sunt cei care sustin ca opera scriitorului englez este net superioara. Mai bine de 100 de milioane de exemplare din Trilogie au fost vandute, si la fel ca si in cazul lui Harry Potter, ecranizarea s-a dovedit una de un mare succes la public.

Zece negri mititei

Cine nu a citit, macar o data in viata, o carte plina de mister, intriga si rasturnari neasteptate de situatie, cum numai Agatha Christie stie sa o faca. Este, poate, cea mai cunoscuta creatie a autoarei, si desi a fost publicata in anul 1939, are parte de un succes mare si in zilele noastre. Si ea a fost ecranizata cu succes, iar editurile din intreaga lume inca se mai lupta pentru a o avea printre volumele lor, pentru ca este, fara urma de indoiala, garantia succesului.

Codul lui Da Vinci

Romanul lui Dan Brown a iscat, de la aparitie, o multime de controverse la nivel mondial. Desi scriitorul precizeaza clar ca romanul este un simplu produs al imaginatiei, sunt prea multi cei care considera ca in paginile cartii a fost strecurat, de fapt, adevarul, cum ca Iisus Hristos ar fi avut o relatie cu Maria Magdalena. Ba mai mult, ar fi avut chiar si urmasi. Adeptii teoriilor conspiratiei au sarit in sus de fericire, dar nu aceeasi reactie au avut-o si mai marii Bisericii Catolice care, in 2003, l-au acuzat pe autor de blasfemie. Cu toate acestea, romanul este inca unul dintre cele mai vandute din toate timpurile.

Alchimistul

Paulo Coelho a scris acest al doilea roman al sau in anul 1988, si care a devenit rapid cea mai cunoscuta carte a sa. Aproximativ 70 de milioane de exemplare ale romanului s-au vandut in intreaga lume, iar autorul insusi a declarat ca nu se astepta sa aiba parte de un succes atat de mare, declarandu-se coplesit. A fost momentul in care lumea a inceput sa-l cunoasca mai bine pe Paulo Coelho, iar scrierile sale au devenit celebre in lumea intreaga.